Dorosły
Chiyono Hasegawa to była prawdziwa wojowniczka, zawsze wyglądała źle i mało kto wierzył najpierw w jej 114 a później 115 urodziny a ona na przekór wszystkiemu dokonała tego czym już na zawsze wpisała się w historii ss jest póki co wśród 30 najdłużej żyjących osób na świecie i obecnie na 3 miejscu jeżeli chodzi o długowieczność w Japonii lub 4 jeżeli weźmiemy pod uwagę Kamato Hongo w której wiek ja wierzę. Ale widok Chiyono Hasegawy w dniu 115 urodzin był rzeczywiście smutny
Administrator
karakurt napisał:
30 najdłużej żyjących osób na świecie
Ja wolę określenie 30 najdłużej żyjących/najstarszych osób w historii. Zauważyłem, że ludzie często mylą te pojęcia. Określenie lista najstarszych ludzi na świecie może oznaczać listę zmarłych, lub żyjących ss, a jeśli napiszemy "najstarszych ludzi w historii" to już wiadomo o co chodzi.
Dorosły
Masz rację mogłem wyrazić się ,,najstarszych ludzi w historii'' a nie 30 najdłużej żyjących osób na świecie bo zabrzmiało jakby chodziło o osoby obecnie żyjące ale wiadomo o co chodzi
Administrator
Już tylko 10 dni do Maggie Barnes!
Administrator
Do Maggie Barnes dojdzie za tydzień, a dziś jest o dwa lata starsza od Mary Christian. 6 lat czekamy, aż ktoś wejdzie do pierwszej dziesiątki.
Dorosły
Do Maggie Barnes coraz bliżej i coraz bliżej Besse do pierwszej 10 ale że dla mnie przynajmniej wiek Carrie White jest mocno wątpliwy dla mnie już Besse jest w tej 10
Administrator
Zostały tylko 3 dni. Będzie to ostatni przystanek przed 116. urodzinami. Besse to:
- najdłużej żyjąca osoba od czasów Elizabeth Bolden i niemal w historii świata
- jedna z niewielu, która trzyma tytuł NONS ponad rok
- najdłużej żyjąca w historii nauczycielka
- pierwsza osoba, która dożyła 115 lat, od czasów kiedy interesuję się ss
- jak często ją porównuję rozmawiając o niej z babcią: wonna lilija
Administrator
Jutro osiągnie 115 lat i 317 dni - wiek, w jakim szulich przepowiedział, że Besse umrze.
Administrator
Aj tam przepowiedział Palnął głupstwo i tyle.
Administrator
Nowości na temat Besse. Podobno jej syn mówi, że wciąż jest z nią dobrze .
http://waltontribune.com/news/article_a … f887a.html
Zbanowany
Super. Powinna dożyć 116.
Administrator
Już tylko jeden dzień do Maggie. Pamiętam jak Besse miała 114 lat i zbliżała się do 115, to wydawało mi się, że poziom Maggie Barnes jak tak ekstremalny, a teraz wydaje mi się być łatwym, a Besse nie taka stara. Dalej Besse!
Administrator
Dzisiaj 10 lipca 2012 roku Besse Cooper zmieniła historię świata wchodząc do najdłużej żyjącej dziesiątki w historii. 47 dni do urodzin! Dzisiejszy dzień jest dla mnie najlepszym, od kiedy interesuję się ss.
Zbanowany
Dziś Besse zajmuje 10. miejsce razem z Maggie Barnes. Jutro osiągając 115 lat i 320 dni zepchnie ją na 11. miejsce.
Dorosły
Gratuluję Besse osiągnięcia wieku Barnes, droga do tego była bardzo długa i ciężka ale jednak się udało. Michelangelo podesłałeś link w którym jej syn mówi że Besse czuje się ciągle dobrze ale nie może mi się otworzyć ten link, czy coś konkretniej mówił na temat jej zdrowia?