Zbanowany
Wcale nie, przeliczycie siê w sierpniu. To z Din± jest ju¿ bardzo ¼le.
Administrator
Nie gadaj. Dina w dniu 115. urodzin wygl±da³ super i na pewno nic siê jej nie sta³o przez 2 miesi±ce.
Zbanowany
Super ? Ona nie wie, ¿e ¿yje.. I dam sobie g³owê uci±æ, ¿e nie prze¿yje zimy.
Administrator
Uwa¿asz, ¿e z Besse jest lepiej? No có¿, poczekamy, zobaczymy.
Dzisiaj znowu ¶ni³o mi siê, ¿e Besse umar³a.
Administrator
Prze¿yje. A nawet gdyby to i tak do koñca roku wejdzie wysoko.
Zbanowany
Ich stan jest porównywalny, ale i tak Jiroemon wygl±da³ najlepiej.
Administrator
A ja w³a¶nie ostatnio zastanawiam siê, czy Roman mia³ racjê, ze Dina Manfredini wygl±da³a najlepiej w dniu 115. urodzin, a Jiroemon tylko pozornie jest w tak dobrym stanie.
Administrator
To jest bardzo mo¿liwe.
Zbanowany
Wcale nie. Dina ju¿ ma ¶wiadomo¶æ na poziomie Marie Luise-Mellieur w dniu 117 urodzin. Nawet je¿eli ma to co¶ fizycznie to psychicznie ju¿ jest martwa. Ale tak czy siak uwa¿am, ¿e Jiroemon jest silny.
¦mieræ Diny wcale by mnie nie ruszy³a i by³aby pozytywem, gdy¿ da³aby drogê Kimurze do tytu³u N¯C. Zostajê wiêc przy 116 latach i 100 dniach dla niej i 116 latach i 300 dniach dla Jiroemona.
Administrator
No wiesz co. ¦mieræ Diny by³aby gigantyczn± strat±. Na jakiej podstawie twierdzisz, ¿e Dina jest psychicznie martwa? Tak tylko wygl±da. Z ca³ej trójki 115-latków to ona ma siê najlepiej.
Zbanowany
Dla mnie nie ! Najlepiej ? Psychicznie chyba najgorzej, fizycznie w ¶rodku miêdzy Jiroemonem a Besse.
Administrator
Psychika tu nie ma a¿ takiego znaczenia. Jedyne co jest nie tak, to to, ¿e bêd±c po0nad 90 lat w Stanach, nic nie mówi po amerykañsku, tylko po w³osku.
Administrator
Dobra, koñczcie. Co¶cie siê tak uwziêli na ten temat? Poczekajmy trochê, a zobaczymy kto mia³ racjê.
Doros³y
Nie powiedzia³bym wcale ¿e Dina jest najs³absza psychicznie, to ¿e akurat ma³o siê u¶miecha na zdjêciach i sprawia wra¿enie osoby przygnêbionej nie koniecznie oznacza ¿e jest przygnêbiona. Niektórzy ludzie wydaj± sie po prostu ca³y czas smutni, mam kolegê który bardzo rzadko siê u¶miecha i nie okazuje wogóle uczuæ, jego twarz jest jak maska ale tak naprawdê nie jest on osob± przygnêbion±, po prostu taki ju¿ jest z natury, byæ mo¿e z Din± jest podobnie. Natomiast fizycznie prezentuje siê na pewno lepiej od Besse i podobnie jak Jiroemon, ja np. wogóle nigdy nie uwa¿a³em Besse za jaki¶ fenomen pod wzglêdem fizycznym (od kiedy j± pamiêtam nigdy nie chodzi³a w przeciwieñstwie do np. Diny która chodzi³a jeszcze ca³kiem niedawno, nie wiem jak teraz)
Administrator
Teraz ju¿ chyba nie chodzi, ale ca³kowicie siê z tob± zgadzam. OK1997: S³aba psychicznie to by³a Chiyono Hasegawa. To by³ straszny widok jak j± wprowadzili na tym wózku na urodzinach.
Uwa¿am, ¿e do¿ycie 115 lat zrobi³a rzutem na ta¶mê, bo lewo jej siê to uda³o.