Zbanowany
Wcale nie, przeliczycie się w sierpniu. To z Diną jest już bardzo źle.
Administrator
Nie gadaj. Dina w dniu 115. urodzin wyglądał super i na pewno nic się jej nie stało przez 2 miesiące.
Zbanowany
Super ? Ona nie wie, że żyje.. I dam sobie głowę uciąć, że nie przeżyje zimy.
Administrator
Uważasz, że z Besse jest lepiej? No cóż, poczekamy, zobaczymy.
Dzisiaj znowu śniło mi się, że Besse umarła.
Administrator
Przeżyje. A nawet gdyby to i tak do końca roku wejdzie wysoko.
Zbanowany
Ich stan jest porównywalny, ale i tak Jiroemon wyglądał najlepiej.
Administrator
A ja właśnie ostatnio zastanawiam się, czy Roman miał rację, ze Dina Manfredini wyglądała najlepiej w dniu 115. urodzin, a Jiroemon tylko pozornie jest w tak dobrym stanie.
Administrator
To jest bardzo możliwe.
Zbanowany
Wcale nie. Dina już ma świadomość na poziomie Marie Luise-Mellieur w dniu 117 urodzin. Nawet jeżeli ma to coś fizycznie to psychicznie już jest martwa. Ale tak czy siak uważam, że Jiroemon jest silny.
Śmierć Diny wcale by mnie nie ruszyła i byłaby pozytywem, gdyż dałaby drogę Kimurze do tytułu NŻC. Zostaję więc przy 116 latach i 100 dniach dla niej i 116 latach i 300 dniach dla Jiroemona.
Administrator
No wiesz co. Śmierć Diny byłaby gigantyczną stratą. Na jakiej podstawie twierdzisz, że Dina jest psychicznie martwa? Tak tylko wygląda. Z całej trójki 115-latków to ona ma się najlepiej.
Zbanowany
Dla mnie nie ! Najlepiej ? Psychicznie chyba najgorzej, fizycznie w środku między Jiroemonem a Besse.
Administrator
Psychika tu nie ma aż takiego znaczenia. Jedyne co jest nie tak, to to, że będąc po0nad 90 lat w Stanach, nic nie mówi po amerykańsku, tylko po włosku.
Administrator
Dobra, kończcie. Coście się tak uwzięli na ten temat? Poczekajmy trochę, a zobaczymy kto miał rację.
Dorosły
Nie powiedziałbym wcale że Dina jest najsłabsza psychicznie, to że akurat mało się uśmiecha na zdjęciach i sprawia wrażenie osoby przygnębionej nie koniecznie oznacza że jest przygnębiona. Niektórzy ludzie wydają sie po prostu cały czas smutni, mam kolegę który bardzo rzadko się uśmiecha i nie okazuje wogóle uczuć, jego twarz jest jak maska ale tak naprawdę nie jest on osobą przygnębioną, po prostu taki już jest z natury, być może z Diną jest podobnie. Natomiast fizycznie prezentuje się na pewno lepiej od Besse i podobnie jak Jiroemon, ja np. wogóle nigdy nie uważałem Besse za jakiś fenomen pod względem fizycznym (od kiedy ją pamiętam nigdy nie chodziła w przeciwieństwie do np. Diny która chodziła jeszcze całkiem niedawno, nie wiem jak teraz)
Administrator
Teraz już chyba nie chodzi, ale całkowicie się z tobą zgadzam. OK1997: Słaba psychicznie to była Chiyono Hasegawa. To był straszny widok jak ją wprowadzili na tym wózku na urodzinach.
Uważam, że dożycie 115 lat zrobiła rzutem na taśmę, bo lewo jej się to udało.