Administrator
Naprawdę, nie spodziewałem się, że tego dokona.
Miałem dziś straszny sen. Śniło mi się, że Jiroemon zmarł wczoraj w wieku 115 lat i 14 dni.
Administrator
Został ostatni przystanek przed 116. urodzinami.
10 lipca 2012: poziom Maggie Barnes
26 sierpnia 2012: 116. urodziny Besse!
Administrator
Napisałem jeszcze raz do domu gdzie ona mieszka, może odpiszą. Chociaż ostrzegają, że informacje na temat zdrowia nie będą udzielane. Mam jednak nadzieję, że takich informacji jak: "Jest dobrze, można z nią porozmawiać, nie martw się lub Pani Besse jest umierająca i w złej kondycji fizycznej oraz psychicznej " mi udzielą. Dwa razy mi nie odpowiedzieli, ale będę pisał do skutku.
Administrator
Jeden z wielkich fanów Besse napisał na The 110 club, że ona dożyje 2020 roku. To dopiero optymista .
Administrator
Widziałem to. 124 lata? Tu musi się wydarzyć cud.
Zbanowany
Do 2013 ma jakieś szanse. Dalej już nie.
Administrator
Dziś już Besse jest o rok starsza od Eugenie Blanchard, niesamowite. Nigdy bym nie pomyślał, że tak daleko zajdzie. Oczywiście mam nadzieję, że to nie koniec.
Administrator
O matko. Pamiętam to jak dziś kiedy Besse prześcigała wiek Eugenie Blanchard, a tu mija już rok! Jak ten czas leci.
Dorosły
Besse jest już w strefie w której odległości między superstulatkami są coraz większe np. między Christianem Mortensenem a Maggie Barnes 67 dni różnicy, a Maggie Barnes a Elizabeth Bolden 164 dni różnicy. Dla mnie od wieku Mortensena od którego różnice między superstulatkami zaczynają się robić coraz większe zaczyna się tak na prawdę przedział zarezerwowany dla bardzo silnych, odstających superstulatków. Gratuluje Besse dojścia do tej strefy.
Gość
Ja już jestem bardzo dumny z Besse za to że przeżyła Christiana Mortensena, strasznie się o to martwiłem czy przeżyje czy nie, ale na szczęście go przeżyła
A jeśli chodzi o to jak długo będzie ona żyć to mam nadzieję że ona da radę przeżyć Barnes, dożyć 116 urodzin bo już i tak to będzie jej ogromny sukces dożyć 116 urodzin
Administrator
Też jestem z niej dumny. Nawet gdyby teraz umarła to i tak wykonała kawał dobrej roboty. Sądziłem , że umrze już rok temu.
Gość
Bardzo bym chciał żeby Besse Cooper dożyła 116 lat!!!
Administrator
Od dzisiaj zostało równo 100 dni do 116. urodzin. Dalej Besse to już ostatnia prosta.
Dorosły
100 dni niby tak mało a jednak tak dużo. Dobrze że te 100 dni przypada w wiekszości na czerwiec, lipiec i sierpień a nie np. na grudzień, styczeń i luty.
Administrator
To prawda, ale zimę pokonała dzielnie. Nie sądziłem, że przeżyje Corę Hansen. Minęło już tyle ciężkich dni po 115. urodzinach, więc chyba nic teraz już się nie wydarzy.