Stulatek
Szczerze, nie wiem czy rekord Calment zostanie pobity za mojego ¿ycia.
Ona by³a wyj±tkowa na skalê historyczn±... ¿eby nie powiedzieæ, anomali±...
Miêdzy ni± a nastêpn±, Sar± Knauss jest przepa¶æ. Przepa¶æ miêdzy 119 a 112 jest dalece bardziej ogromna ni¿ miêdzy 110 a 113...
Emeryt
Powiedzcie, czy Calment w swoim ¿yciu co¶ pracowa³a? Bo z tego co wiem dziêki bogatemu mê¿a praktycznie nigdy nie pracowa³a... czy to prawda?
Emeryt
Jakby mo¿na powiedzieæ... by³a leniwa ale aktywna sportowo.
Emeryt
Co¶ czujê, ¿e rekord Calment jest w minimalnym stopniu zagro¿ony, poniewa¿ s± 3 osoby, których wiek wynosi grubo powy¿ej 116 lat, a jedna z nich ju¿ dawno przekroczy³a 117 lat.
Emeryt
Ja za¶ uwa¿am, ¿e nie ma szans na pobicie rekordu Calmenta. Ale kto¶ mo¿e osi±gn±æ 120 lat.
Administrator
IrvingKahn napisał:
Ja za¶ uwa¿am, ¿e nie ma szans na pobicie rekordu Calmenta. Ale kto¶ mo¿e osi±gn±æ 120 lat.
Te¿ uwa¿am, ¿e nie ma najmniejszych szans, ¿e ktokolwiek do¿yje 120 lat w najbli¿szej przysz³o¶ci.
Administrator
£ukasz napisał:
IrvingKahn napisał:
Te¿ uwa¿am, ¿e nie ma najmniejszych szans, ¿e ktokolwiek do¿yje 120 lat w najbli¿szej przysz³o¶ci.
Kane Tanaka pokaza³a, ¿e przynajmniej mocne zbli¿enie siê do 120 jest mo¿liwe. Teraz mam wra¿enie, ¿e ju¿ tylko krok by kto¶ istotnie 120 przekroczy³. Pamiêtam jak jeszcze kilka lat temu nie wierzy³e¶, ¿e kto¶ zrobi 117. A tu przysz³a Misao, Emma, Violet, Chiyo, Lucile, Kane. Nawet Knauss uda³o siê pokonaæ. Calment póki co daleko, ale widzê, ¿e wci±¿ pokonywane s± kolejne bariery. Pamiêtam czasy kiedy choæ jedna ¿yj±c± osoba przekroczy³a 115 to by³ cud. Teraz wiêkszego wra¿enia nie robi 116-117. Jeszcze trochê wra¿enia nie bêdzie robiæ 118-119, a za mo¿e nie 10, ale z 20 lat i 120 bêdzie powszechne.