Stulatek
Szczerze, nie wiem czy rekord Calment zostanie pobity za mojego życia.
Ona była wyjątkowa na skalę historyczną... żeby nie powiedzieć, anomalią...
Między nią a następną, Sarą Knauss jest przepaść. Przepaść między 119 a 112 jest dalece bardziej ogromna niż między 110 a 113...
Emeryt
Powiedzcie, czy Calment w swoim życiu coś pracowała? Bo z tego co wiem dzięki bogatemu męża praktycznie nigdy nie pracowała... czy to prawda?
Emeryt
Jakby można powiedzieć... była leniwa ale aktywna sportowo.
Emeryt
Ja zaś uważam, że nie ma szans na pobicie rekordu Calmenta. Ale ktoś może osiągnąć 120 lat.
Administrator
IrvingKahn napisał:
Ja zaś uważam, że nie ma szans na pobicie rekordu Calmenta. Ale ktoś może osiągnąć 120 lat.
Też uważam, że nie ma najmniejszych szans, że ktokolwiek dożyje 120 lat w najbliższej przyszłości.
Administrator
Łukasz napisał:
IrvingKahn napisał:
Też uważam, że nie ma najmniejszych szans, że ktokolwiek dożyje 120 lat w najbliższej przyszłości.
Kane Tanaka pokazała, że przynajmniej mocne zbliżenie się do 120 jest możliwe. Teraz mam wrażenie, że już tylko krok by ktoś istotnie 120 przekroczył. Pamiętam jak jeszcze kilka lat temu nie wierzyłeś, że ktoś zrobi 117. A tu przyszła Misao, Emma, Violet, Chiyo, Lucile, Kane. Nawet Knauss udało się pokonać. Calment póki co daleko, ale widzę, że wciąż pokonywane są kolejne bariery. Pamiętam czasy kiedy choć jedna żyjącą osoba przekroczyła 115 to był cud. Teraz większego wrażenia nie robi 116-117. Jeszcze trochę wrażenia nie będzie robić 118-119, a za może nie 10, ale z 20 lat i 120 będzie powszechne.