Administrator
Naprawdê, nie spodziewa³em siê, ¿e tego dokona.
Mia³em dzi¶ straszny sen. ¦ni³o mi siê, ¿e Jiroemon zmar³ wczoraj w wieku 115 lat i 14 dni.
Administrator
Zosta³ ostatni przystanek przed 116. urodzinami.
10 lipca 2012: poziom Maggie Barnes
26 sierpnia 2012: 116. urodziny Besse!
Administrator
Napisa³em jeszcze raz do domu gdzie ona mieszka, mo¿e odpisz±. Chocia¿ ostrzegaj±, ¿e informacje na temat zdrowia nie bêd± udzielane. Mam jednak nadziejê, ¿e takich informacji jak: "Jest dobrze, mo¿na z ni± porozmawiaæ, nie martw siê lub Pani Besse jest umieraj±ca i w z³ej kondycji fizycznej oraz psychicznej " mi udziel±. Dwa razy mi nie odpowiedzieli, ale bêdê pisa³ do skutku.
Administrator
Jeden z wielkich fanów Besse napisa³ na The 110 club, ¿e ona do¿yje 2020 roku. To dopiero optymista .
Administrator
Widzia³em to. 124 lata? Tu musi siê wydarzyæ cud.
Zbanowany
Do 2013 ma jakie¶ szanse. Dalej ju¿ nie.
Administrator
Dzi¶ ju¿ Besse jest o rok starsza od Eugenie Blanchard, niesamowite. Nigdy bym nie pomy¶la³, ¿e tak daleko zajdzie. Oczywi¶cie mam nadziejê, ¿e to nie koniec.
Administrator
O matko. Pamiêtam to jak dzi¶ kiedy Besse prze¶ciga³a wiek Eugenie Blanchard, a tu mija ju¿ rok! Jak ten czas leci.
Doros³y
Besse jest ju¿ w strefie w której odleg³o¶ci miêdzy superstulatkami s± coraz wiêksze np. miêdzy Christianem Mortensenem a Maggie Barnes 67 dni ró¿nicy, a Maggie Barnes a Elizabeth Bolden 164 dni ró¿nicy. Dla mnie od wieku Mortensena od którego ró¿nice miêdzy superstulatkami zaczynaj± siê robiæ coraz wiêksze zaczyna siê tak na prawdê przedzia³ zarezerwowany dla bardzo silnych, odstaj±cych superstulatków. Gratuluje Besse doj¶cia do tej strefy.
Gość
Ja ju¿ jestem bardzo dumny z Besse za to ¿e prze¿y³a Christiana Mortensena, strasznie siê o to martwi³em czy prze¿yje czy nie, ale na szczê¶cie go prze¿y³a
A je¶li chodzi o to jak d³ugo bêdzie ona ¿yæ to mam nadziejê ¿e ona da radê prze¿yæ Barnes, do¿yæ 116 urodzin bo ju¿ i tak to bêdzie jej ogromny sukces do¿yæ 116 urodzin
Administrator
Te¿ jestem z niej dumny. Nawet gdyby teraz umar³a to i tak wykona³a kawa³ dobrej roboty. S±dzi³em , ¿e umrze ju¿ rok temu.
Gość
Bardzo bym chcia³ ¿eby Besse Cooper do¿y³a 116 lat!!!
Administrator
Od dzisiaj zosta³o równo 100 dni do 116. urodzin. Dalej Besse to ju¿ ostatnia prosta.
Doros³y
100 dni niby tak ma³o a jednak tak du¿o. Dobrze ¿e te 100 dni przypada w wiekszo¶ci na czerwiec, lipiec i sierpieñ a nie np. na grudzieñ, styczeñ i luty.
Administrator
To prawda, ale zimê pokona³a dzielnie. Nie s±dzi³em, ¿e prze¿yje Corê Hansen. Minê³o ju¿ tyle ciê¿kich dni po 115. urodzinach, wiêc chyba nic teraz ju¿ siê nie wydarzy.