Administrator
Za tydzień dojdzie do Susie Gibson. Dina się starzeje. Jeszcze nie dawno obchodziła 115. urodziny, a teraz wchodzi między tych prawdziwych rekordzistów.
Administrator
Spotkała się dziś z Susie Gibson. 6 dni Do Marii de Jesus.
Administrator
Doszła do Julie Winnefred Bertrand. 29 dni do0 Bettie Wilson.
Administrator
Bettie Wilson już jutro, a dziś zostało jej dokładnie 100 dni do Christiana Mortensena.
Administrator
Dzisiaj osiągnęła wiek Emiliano Mercado del Toro - 115 lat i 156 dni. Jutro Anitica Butariu, pojutrze Gertrude Baines.
Ostatnio edytowany przez Michelangelo (2012-09-07 06:37:17)
Administrator
Dzisiaj dochodzi do wieku Margaret Skeete - 115 lat i 192 dni. Jest już 14. najstarszą niekwestionowaną osobą w historii.
Administrator
Jesteś wielka Dina. doszłaś do Mary Ann Rodes.
Administrator
Już osiągnęła wiek Edny Parker. Wybitna jest ta nasza najstarsza trójka, a może i czwórka. Reszta niestety już nie.
Administrator
Dlaczego? A Mamie Rearden, twoja Hatsue Ono, moja Maria Redaelli-Granoli i młodsi?
Brawo Dina! Już jutro będzie najstarszą osobą w historii urodzoną w kwietniu!
Teraz przed Diną 3 bardzo ważne daty:
* 19 listopada 2012 - pokonanie wieku Charlotte Hughes, Dina zostanie 2. najstarszą osobą w historii, pochodzącą z Europy za Jeanne Calment.
* 13 grudnia 2012 - pokonanie wieku Christiana Mortensena. Zostanie wtedy starsza od najstarszego mężczyzny w historii, wejdzie do listy 10. najstarszych niekwestionowanych osób i pobije rekord długowieczności wśród emigrantów.
* 4 kwietnia 2013 - jako pierwsza osoba pochodząca z Włoch i jako 10. niekwestionowana w historii świata będzie obchodzić 116 urodziny.
Administrator
Doszła dziś do Charlotte Hughes - 115 lat i 228 dni! Jest już 12. najstarszą niekwestionowaną osobą w historii i drugą najstarszą osobą w historii pochodzącą z Europy.
24 dni do Christiana Mortensena.
Dorosły
Niesamowite jeszcze tak całkiem niedawno czekaliśmy z utęsknieniem na jakiegoś/jakąś 115-latkę a teraz Besse a już niedługo mam nadzieję Dina i Jiroemon będą w najstarszej 10 osób w historii, czy tak będzie ja mam nadzieję że tak i jestem pozytywnej myśli chociaż aby tak się stało jeszcze jest trochę czasu
Dorosły
W wieku 115 lat i 244 dni Dina zostaje NŻC, chyba tylko Elizabeth Bolden, Marie Louise Meilleur i Sarah Knauss zdobyły ten tytuł w bardziej zaawansowanym wieku. Życzę Dinie zdobywania kolejnych poziomów już jako NŻC