Administrator
Pięknie. Wcześniej ocieniałem ją miedzy Chiyono a Besse , ale teraz mówię, że pożyje dłużej niż Besse obecnie.
Administrator
Gedackt napisał:
Coraz bliżej do urodzinek. Tak chciałbym żebyśmy mieli trzech 115- latków w kwietniu.
Już coraz bliżej .
Dziś Dina Manfredini osiągnęła wiek Chiyono Hasegawy - 115 lat i 12 dni. Jest już 27. najstarszą osobą w historii (24. niekwestionowaną).
Wiadomo coś, czy jeszcze jest w stanie chodzić?
Administrator
Ach szkoda, ze ta nie żyje. Mielibyśmy w czwartek 4 żyjących 115-latków. Ale trzech będziemy mieli.
16 maja 2012: poziom Marie Bremont
30 maja 2012: poziom Maud Farris-Luse
5 czerwca 2012: poziom Van Andel-Shipper
21 lipca 2012: poziom Susie Gibson
27 lipca 2012: poziom Marie de Jesus
6 sierpnia 2012: poziom Julii Bertrand
4 września 2012: poziom Bettie Wilson
7 września 2012 poziom Emiliano Mercado del Toro
8 września 2012: poziom Antici Butariu
9 września 2012: poziom Gertrude Baines
13 października 2012: poziom Margaret Skeete
24 października 2012: poziom Mary Ann Rhodes
10 listopada 2012: poziom Edny Parker
18 listopada 2012: poziom Charlotte Hughes
12 grudnia 2012: poziom Christiana Mortensena
17 lutego 2013: poziom Maggie Barnes
4 kwietnia 2013 116. urodziny!
Chodzić? nie wiem. Słyszałem, że tak, ale na urodzinach była na wózku.
Administrator
Nie wiadomo czy do dzisiaj jest w stanie chodzić.
Administrator
Nie musi. Na to nie zbawi, a wiele tych którzy leżeli lub siedzieli żyło dłużej od tych co chodzili. To tylko Maria Capovilla mogła chyba prawie do śmierci chodzić.
11 dni do Bremont
Dorosły
Dina jest wyjątkowa wśród ekstrawertycznych, roześmianych superstulatek trafiła się introwertyczka. Myślę że prawie na pewno Besse umrze przed Diną, głównie z racji już bardziej zaawansowanego wieku i Dina będzie kolejną najstarszą osobą na świecie, miejmy nadzieję że stanie się to już po 116 urodzinach Besse.
Administrator
Cóż, jej wiek nie jest wiele mniej zaawansowany niż Besse. Tylko 8 miesięcy różnicy, ale Dina zrobiła na mnie o wiele większe wrażenie. Jak zobaczyłem Besse na 115. urodzinach to się bardzo zmartwiłem bo mocno wówczas przychudła od marca, znów jak Dinę to stwierdzam, że lepiej się ma niż rok temu.
Administrator
Jak to szybko minęło. Dziś spotkała się z Marie Bremont.
Administrator
Tylko 4 dni do Maud Farris Luse. Dalej, 13 grudnia będziesz najstarszą w historii emigrantką. Tak bardzo chciałbym Ciebie widzieć w dziesiątce najstarszych ludzi w historii. A najlepiej gdzieś między Tane Ikai , a Marią Capovilla.
Administrator
Ja ją widzę pomiędzy Marią Esther Capovillą a Marie Louise Meilleur - wiek 117 lat i ok. 154 dni.
Administrator
Nie wiem czy to nie za dużo na nią, ale jak Dina, Besse lub Jiroemon tam nie dojdą, to na razie o tak wysokim miejscu trzeba zapomnieć.
Zbanowany
A jeszcze przed urodzinami pisaliście że Dina zaraz umrze. Uważam więc że cała trójka jest silna i o Besse też będziecie lepiej sądzić w sierpniu, jak zobaczycie zdjęcia. Mam też nadzieję, że Jiroemon przeżyje Dinę, żeby być WOP.
Administrator
ok1997 napisał:
żeby być WOP.
Lub po polsku NCŚ (najstarszy człowiek świata).
Administrator
ok1997 napisał:
A jeszcze przed urodzinami pisaliście że Dina zaraz umrze. Uważam więc że cała trójka jest silna i o Besse też będziecie lepiej sądzić w sierpniu, jak zobaczycie zdjęcia. Mam też nadzieję, że Jiroemon przeżyje Dinę, żeby być WOP.
Bo na zdjęciach z sierpnia zeszłego roku nie wyglądała za dobrze.
Można też u żyć innego skrótu - NONŚ - najstarsza osoba na swiecie