Zbanowany
Gedackt napisał:
ok1997 napisał:
A jeszcze przed urodzinami pisaliście że Dina zaraz umrze. Uważam więc że cała trójka jest silna i o Besse też będziecie lepiej sądzić w sierpniu, jak zobaczycie zdjęcia. Mam też nadzieję, że Jiroemon przeżyje Dinę, żeby być WOP.
Bo na zdjęciach z sierpnia zeszłego roku nie wyglądała za dobrze.
Można też u żyć innego skrótu - NONŚ - najstarsza osoba na swiecie
Ale w miarę dobrze. Nie uważam żeby gorzej niż Dina. Zobaczymy w sierpniu...
Administrator
Dina teraz lepiej się prezentuje niż rok temu.
A to jak jest z Besse bardzo mnie ciekawi, bo od 9 miesięcy nic nowego o niej nie wiemy. Pewnie jest już krucho.
Administrator
Bo nie wiedziałem co z nią jest. Nie sądziłem, że dożyje do 115 i to w takiej kondycji. Można przecież zawsze zmienić zdanie.
Dorosły
Mi się zawsze wydawało że Dina jest mocniejsza niż wygląda. Ta jej nieobecność i pozorna obojętność w dniu 114 urodzin mogła niektórych przestraszyć ja jednak uważam że wynika to tylko i wyłącznie z jej cech charakteru, po prostu taka jest. Cieszę się że zbliża się już do wieku Maude-Farris Luse, myślę że kolejne poziomy to dla niej formalność bardziej zacznę się o nią obawiać gdy rozpocznie się zima.
Administrator
13 grudnia będzie dla niej wielkim dniem. Osiągnie wiek Christiana Mortensena i zostanie najdłużej żyjąca emigrantką. Później już nie będzie takich ważnych wydarzeń, ale 116 lat musi ukończyć, bo będę zawiedziony. Uważam, że stać ją na 116 lat . Zima nie koniecznie musi być tak ciężka. Najcięższa jest wiosna (marzec, kwiecień) wtedy jest najwięcej zgonów.
Administrator
Dzisiaj doszła do wieku Maude Farris Luse i została 22. w historii najdłużej żyjącą osobą.
Administrator
22 niekwestionowaną.
Administrator
A dzisiaj weszła na 24. miejsce w historii osiągając wiek Hendrikje van Andel-Schipper 115 lat 62 dni.
Skoro mowa o Włoszce to dzisiaj Maria Redaelii Granoli przekroczyła wiek Rosy Stelli Nardari Vecchiato, ale to nie oznacza, że jest taka mocna.
Administrator
Jak nie, jak tak.
Dorosły
Gratulacje dla Diny Manfredini i dla Marii Redaelli Granoli. Jeżeli chodzi o Dinę teraz ją czeka nieco dłuższa bo aż 46 dniowa wspinaczka do poziomu Susie Gibson, ale nie powinno być oczywiście problemu dla niej aby osiągnąć kolejny poziom. Jeżeli chodzi o Marię Redaelli, no ciężko mi sobie wyobrazić jak człowiek mógłby być w lepszym kształcie w jej wieku więc myślę jednak Gedackt że jest mocna i to bardzo.
Administrator
Zobaczymy co ta Marią będzie, zobaczymy. Teraz, może histeryzuję, ale mam obawy, że za te 46 dni to Dina będzie najstarszą osoba na świecie. Chciałbym żeby była, ale jeszcze nie teraz. To wszystko ciężko pogodzić, chcę żeby Dina miała ten tytuł, ale znów nie chcę, żeby Besse odeszła.
Administrator
Dzisiaj Dina osiągnęła ostateczny wiek Augusty Holtz.
Administrator
Dzisiaj Dina osiąga wiek 115 lat i 97 dni, czyli do Sary Knauss pozostały jej dokładnie 4 lata.
Dorosły
Dina już jest w tak zaawansowanym wieku a jeszcze 4 lata do Knauss to samo świadczy przez siebie jaki znaczny wiek Knauss osiągnęła.
Ostatnio edytowany przez karakurt (2012-07-10 13:03:38)