Administrator
Niedawno z Japonii nadeszła wiadomość, że Jiroemon jest chory i przebywa w szpitalu. Może jeść i mówić, ale podobno jest w złej kondycji psychicznej. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Przypominam, że w chwili obecnej ma 115 lat i 243 dni, więc zostało mu tylko 9 dni do wyrównania wieku Christiana Mortensena.
Dorosły
Ja już naprawdę nie wiem co się dzieje, najpierw śmierć Besse, potem Diny a teraz informacja że Jiroemon jest hospitalizowany i to w takim momencie, masakra jakaś. Zawsze taka informacja budzi w człowieku nutkę niepewności i zdenerwowania. Także życzę powrotu do zdrowia
Administrator
W razie czego to Józef Kowalki będzie najstarszym mężczyzną na świecie, a Marianna osobą
Gedackt napisał:
W razie czego to Józef Kowalki będzie najstarszym mężczyzną na świecie, a Marianna osobą
Kowalski na pewno mężczyzną, a Marianna? hmm.. co cie tak napadło z tą Marianną ?
Administrator
Właśnie, co ty masz Gedackt z tą Marianną? Czy ona w ogóle wygląda na swój wiek?
Administrator
A Arturo Licata wygląda? Cza żeby najstarsza osoba była z Polski, a nie: Japonia, USA, Japonia , USA, Włochy, Brazylia, Japonia, USA.
Wierzcie lub nie pani Marianna jest najstarszą kobietą na świecie, a nie jakaś tam Koto . Babcia się ucieszyła, że pałeczkę przejęła Polka.
Gość
Nie będę ściemniał, ale czekałem na taką chwilę już bardzo długo tzn. na objęcie tytułu przez mężczyznę i udało się to niesamowitemu Jiroemonowi- nie sądziłem że to nastąpi w tak dramatycznych okolicznościach, tak wogóle myślałem że Dina jest silniejsza i osiągnie 116, ale cóż, to ciągle pokazuje jak cieżko przewidzieć ile dany superstulatek będzie żył, ale pokazuje coś jeszcze- to że już 115-116 to gigantyczny wiek i żąglowanie liczbami 118-120 przy przewidywaniu jest prawie bez sensu.Zawsze elektryzuje mnie objęcie tytułu przez mężczyznę( w sumie zdażyło mi się to dopiero 2 raz(!!!) w ciągu ponad 10 lat obserwacji .Musiało minąć 6 lat by to się znów stało.
Przypomnę że Jiroemon jest na oficjalnej liście validated living supercentenarians już 5 lat i 2 miesiace!!!- dłużej przebywała na liście tylko Besse Cooper- 6 lat i kilkanaście dni.
Pan Kimura zasłużył sobie na to, by wkońcu być najstarszym, przetrwał śmierć bardzo mocnych superstulatków przed nim i udało mu się.
Nie wiem co jest grane ale trochę mnie niepokoi ta cała sytuacja ze szpitalem i to że wciąż nie ma nowych zdjęć lub filmików Jiroemona.To może świadczyć o złym jego stanie ale nie koniecznie( gdy obją tytuł najst mężczyzny to również nie było filmiku i chyba zdjęć) .Trzeba poczekać na więcej informacji.Z jednej strony jest radość ,ale ją mi tochę przesłania niepewność o jego stan.Mam nadzieję jednak że przetrwa ten nieszczęsny grudzień, na filmiku z pażdzirnika wyglądał naprawdę dobrze.
I jeszcze jedno, dla mnie plan minimum dla Jiroemona to to, by dostał się do top10 najstarszych ludzi w historii czyli musi żyć do 2 stycznia 2012.Przy okazji pobiłby Mortensena, ale jakoś tylko samo pobicie Mortensena nie jest dla mnie tak ważne.
Jak ma pobić rekord długowieczności mężczyzn to niech już dożyje te 116 lat!!!
Administrator
ROMAN, święta racja. Jak już iść to na całość, a nie na pół gwizdka. No tak czy nie?! Muszę ci przyznać punkt. Zresztą daję ci go tradycyjnie za każdy post.
Gedackt, rozumiem cię i to nad wyraz. Już nieraz pisałem przecież jak denerwuje mnie to USA-Japonia-USA-Francja-Japonia-USA... Bądźmy jednak realistami, nawet jeśli jej wiek jest prawdziwy to co z tego, kto ci ją zweryfikuje? GRG za ch**a jej nie zweryfikuje bez tych wszystkich dokumentów, które swoją drogą z nieba nie spadną. Nie ma dokumentów, z weryfikacji nici. Polska pod względem weryfikacji ss chyba zawsze będzie 100 lat za murzynami i niestety chyba będziemy musieli się z tym pogodzić.
Gość
Najgorsze, to będzie, to jak Jiroemon umrze dokładnie w takim wieku, jak Christian Mortensen, a nie 1 dzień przed!!!
Jak Jiroemon by umarł w wieku 115 lat i 251 dni, to z ciężkim trudem, ale bym to jakoś zniósł, ale jakby on miał umrzeć w wieku 115 lat i 252 dni, no to by była katastrofa w świecie ss!!!
Administrator
rudi57 napisał:
Najgorsze, to będzie, to jak Jiroemon umrze dokładnie w takim wieku, jak Christian Mortensen, a nie 1 dzień przed!!!
Jak Jiroemon by umarł w wieku 115 lat i 251 dni, to z ciężkim trudem, ale bym to jakoś zniósł, ale jakby on miał umrzeć w wieku 115 lat i 252 dni, no to by była katastrofa w świecie ss!!!
W pełni się z tobą zgadzam. Toż to dziw byłby nad dziwy gdyby rekord długowieczności mężczyzn dzierżyły dwie osoby! Nie chciałbym, żeby tak się stało, bo to byłby większy niedosyt, niż jakby zmarł w wieku 115 lat i 251 dni, tą drugą ewentualność jeszcze by się dało jakoś przetrawić.