Emeryt
Jutro wyrówna wiek María Esther Capovilla i następnie będzie 6. najstarszą osobą w historii. Coraz bliżej 117. urodziny.
Emeryt
A dzisiaj przebiła jej wiek i jest 6. najstarszą osobą w historii. Oby dożyła 117 lat, bardzo na nią liczę.
Emeryt
Nie mogę się doczekać Jej 117. urodzin, a wy?
Administrator
Ja też, chociaż znacznie większe emocje czułem przy 117. urodzinach Misao Okawy.
Emeryt
Ja też znacznie większe emocje czułem przy 117. urodzinach Misao Okawy, ale już zaczynam tęsknić za 117-latkami, więc fajnie byłoby, gdyby to Emma skończyła te 117 lat jako godna następczyni Okawy, bo to jedyna ss, która została z epoki historycznych ss (ur. do 1899 roku).
Administrator
Ważne, że jest to ktoś z Europy, druga tak wybitna ss w Europie po Jeanne Calment. Liczę, że pobije wiek Misao Okawy i dożyje 2017 roku. Potem ekscytujące będzie jak znokautuje Marie Louise Meilleur i wątpliwy obecnie wiek Lucy Hannah, a to będzie już wierzchołek piramidy. Zostaną tylko Sarah Knauss i Jeaane Calment.
Emeryt
Emma chce spotkać z papieżem.
http://www.deon.pl/po-godzinach/michalk … e0112.html
Emeryt
Dla przypomnienia jeszcze w tym roku Emma ma szansę na pobicie rekordu długowieczności w XXI wieku, który należy jeszcze do Misao Okawy.
Emeryt
Tak, zostało niecałe 3 dni.
Emeryt
Już dzisiaj ten rekord wyrównała.
Emeryt
No i dzisiaj pobiła ten rekord!
Administrator
Teraz jest prawdopodobnie jedyną osoba urodzoną w latach 1800, która dożyła 2017 roku!
Emeryt
Nawet nie wiecie jak się cieszę!
Administrator
I jeszcze zanim rok się skończył pierwszy miesiąc po urodzinach już minął. Teraz niecałe 11 zostało.
Besse Cooper uruchomiła ponownie ciąg 115. i 116. urodzin trwający aż do teraz rok po roku, a Misao Okawa być może 117. Jak Violet Brown skończy 117 lat w marcu to śmiało tak będzie można stwierdzić. Czekać tylko kto w jakim roku skończy 118. Może w Emma w tym?