Stulatek
Świetna wiadomość!
Mamy w Polsce dwie 109 latki.
Wieści z ratusza
109. urodziny mieszkanki Lublina
17-10-2014
Wyjątkową długowiecznością cieszy się pani Jadwiga Szubartowicz, która wczoraj obchodziła 109. rocznicę swoich urodzin.
Pani Jadwiga jest rodowitą Lublinianką, mieszka przy ul. Pszennej. Swoje 109. urodziny będzie świętować w grone najbliższych.
Słowa gratulacji i życzenia w imieniu władz Lublina skierował do Jubilatki Prezydent Krzysztof Żuk.
Emeryt
110. urodziny mieszkanki Lublina •
Wiadomości Dodano: 2015-10-16 15:12
110. urodziny obchodzi pani Jadwiga Szubartowicz z Lublina. Jest najstarszą żyjącą Polką, a także jedenastą osobą, która celebruje taką rocznicę urodzin.
Dziś w swoim mieszkaniu świętowała wraz z rodziną, przyjaciółmi i przedstawicielami Urzędu Miasta Lublina. I jak zwykle przy takich okazjach - wszyscy chcą wiedzieć: jaka jest recepta na długie życie? Zdaniem pani Jadwigi - to ciągle szukanie dobra... Odtwórz nagranie
Pani Jadwiga Szubartowicz jest rodowitą lublinianką, która urodziła się w 1905 roku.
http://moje.radio.lublin.pl/110-urodzin … blina.html
Emeryt
To dobrze i mam pytanie co dalej należy zrobić aby GRG jak najszybciej zweryfikował przypadek 110 latki z Polski. Może tak po prostu, że polski przedstawiciel udaje się do domu gdzie mieszka Szubartowicz i prosi o zgodę by udostępnić niezbędne materiały np. akt urodzenia do GRG aby zweryfikował. Czy inaczej wygląda procedura?
Stulatek
Emeryt
Dzisiaj tam byłeś?
A przy okazji już wiemy jak wygląda, całkiem nieźle.
Ostatnio edytowany przez IrvingKahn (2015-10-16 19:59:37)
Stulatek
Emeryt
Waenzeslaus napisał:
Nie pisałeś na moje pytanie.
Stulatek
IrvingKahn napisał:
Waenzeslaus napisał:
Nie pisałeś na moje pytanie.
Odpowiedziałem Ci zdjęciem.
Stulatek
Liam napisał:
jak się czuje nasza 110- latka ?
Jubilatka czuje się bardzo dobrze. Wkrótce powinien ukazać się wywiad z Radiem Lublin. To, co zostało opublikowane to tylko drobna wzmianka.
Emeryt
Tak lecz nie wiem czy zdjęcie zostało zrobione dzisiaj.
A tak dobrze, że byłeś tam i myślę, że weryfikowane dane osobowe przez GRG będzie prostsze.
Stulatek
Jest niesamowita. W przyszłym tygodniu spodziewam się publikacji pełnej, opracowanej wersji wywiadu. Podobno ma również przyjechać lokalna telewizja.