Emeryt
Dużo jej jeszcze zostało do pobicia tego rekordu? Podpowiem, że chodzi o bycie najstarszą badaną ss w historii, którą zaczęto badać zza jej życia.
Administrator
Uwielbiam takie skróty Rudi (NŻBCWH). Na pewno jest to taki pierwszy przypadek, od 6 lat.
Ostatnio edytowany przez Luke Capovilla (2014-01-04 09:41:22)
Stulatek
Polska mogłaby pobić ten rekord 😉
Dorosły
Nie wiem jak to było z Marią Esther Capovillą ale chyba była badana i zweryfikowana w bardzo zaawansowanym wieku
Administrator
Karakurt napisał:
Nie wiem jak to było z Marią Esther Capovillą ale chyba była badana i zweryfikowana w bardzo zaawansowanym wieku
Tak, masz rację, ale to była głównie wola rodziny. Bardzo szybko została zweryfikowana.
Ostatnio edytowany przez Luke Capovilla (2014-01-05 08:17:43)
Emeryt
Czyli ten rekord już jest tak wyśrubowany, że ona by jeszcze długo musiała pożyć i nie być zweryfikowana, więc wg mnie na pobicie tego rekordu ma małe szanse.
Dorosły
Tymbardziej że wydaje się że na chwilę obecną jest już słaba
Emeryt
Dosyć tego! Czas na natychmiastową weryfikację Violette Brown, bo się taki potencjał marnuje, że normalnie aż szkoda patrzeć, jak się ona marnuje będąc ciągle w tym pending!!! Mam nadzieję, że moja prośba zostanie wysłuchana, bo szkoda by było, jeśliby ona 114. urodziny świętowała będąc w tym pending, tym bardziej, że ona nie jest z USA, a z takiego pięknego kraju, jak Jamajka, więc mam nadzieję, że się ona nie udusi w tym pending.
Administrator
To musisz zagadać do Roberta Younga. Tu nikt z nich nie usłyszy i nie zobaczy.
Nigdy bym nie pomyślał, że Z Jamajki będziemy mieli 114-latkę. To już 7 na świecie.
Emeryt
GRG nie wie co traci...
Emeryt
Jeśli czegoś wy nie rozumiecie to Violette Brown ma 114 lat 34 dni, a to jak na żyjącą "pending" ss, to jest to strasznie dużo i wg mnie to ona zasługuje na bycie zweryfikowaną i to już teraz, bo ona już ma taki wiek, że jest już w TOP100 i fajnie byłoby, gdyby w TOP100 nie było 113-latków dzięki weryfikacji Violette Brown, bo 114 lat to pewnie Antonia skończy, a Violette Brown to mogą już teraz zweryfikować, tylko musicie tego Roberta Younga przycisnąć, powiedzieć mu, że ona jest już stara i zasługuje na weryfikację, w końcu jest najstarsza w całej Jamajce, rozumiem jeszcze gdyby nie zweryfikowali kogoś w takim wieku w Stanach Zjednoczonych, ale nie w Jamajce, gdzie rekordzistką jest właśnie ona, bo obecnie to mamy tylko dwie żyjące rekordzistki długowieczności w swoich krajach. Są to:
Goldie Steinberg (30 października 1900) - Mołdawia
Kathleen Snavely (16 lutego 1902) - Irlandia
A Violette Brown jest od nich o wiele starsza i fajnie byłoby, gdyby ją zweryfikowali, tym bardziej, że jest ona z kraju, który ja bardzo lubię (stąd pochodzi Usain Bolt - najszybszy człowiek świata )
Stulatek
Rudi, widocznie czegoś brakuje. Jakiegoś ostatecznego dowodu. Szczegółów nie znam.
Poza tym, mamy trzy żyjące rekordzistki krajów.
Trzecią jest Aleksandra Dranka. Jako pierwsza i jedyna zweryfikowana i udokumentowana studziesięciolatka w Polsce, oficjalnie jest rekordzistką Polski.
Administrator
Nowe zdjęcie Violette. Jeśli to jest rzeczywiście nowe zdjęcie to wg mnie lepiej wygląda niż rok temu.
Emeryt
No to na co czekają? Besse, jeśli Cię nadal interesują ss, to napisz na the110 żeby ją natychmiast zweryfikowali, a jeśli Ty nie znasz języka, to zmuś Venzeslausa, żeby wywołał awanturę na the110, żeby ich jakoś "zmusić" do weryfikacji i powiedz, jeszcze, żeby on napisał, że kto popiera moje zdanie, ten niech też się pod tym podpisuje, może w tych typach się obudzi litość i ją zweryfikują.
Administrator
Rudi57 napisał:
No to na co czekają? Besse, jeśli Cię nadal interesują ss, to napisz na the110 żeby ją natychmiast zweryfikowali, a jeśli Ty nie znasz języka, to zmuś Venzeslausa, żeby wywołał awanturę na the110, żeby ich jakoś "zmusić" do weryfikacji i powiedz, jeszcze, żeby on napisał, że kto popiera moje zdanie, ten niech też się pod tym podpisuje, może w tych typach się obudzi litość i ją zweryfikują.
Oj Rudi, z tego co wiem, żadne groźby i awantury, nic nie dają. Musisz się wstrzymać do czerwca, a jak jej wtedy nie zweryfikują to będziesz się martwił. Cokolwiek by Besse napisał i Waenzeslaus, tak to nic nie da.... Każdy z nas wie, że to przypadek priorytetowy. Po za tym były takie przypadki, że osoba a była długo badana, a potem nie została nigdy zweryfikowana. Szczegółów nie znam, ale z pewnością czegoś brakuje, albo coś się nie zgadza. Pozdrawiam!