Administrator
Tak. Dziwią ją obce nazwiska, zwłaszcza japońskie: Nakamura, Takaoka, Shirooka. Okawa. Takamiyagi itp.
Oni też by się śmiali z naszych.
Administrator
Besse trzyma tytuł najstarszej żyjącej osoby w Stanach Zjednoczonych od roku i 287 dni czyli o dzień dłużej niż Edna Parker.
Administrator
Dzisiaj osiągnęła rzekomy wiek Carrie C. White - 116 lat i 88 dni! Już nie starszych osób od Besse, których wiek jest kwestionowany.
* 30 dni do Elizabeth Bolden
* 87 dni do Tane Ikai
* 259 dni do Marii Esther Capovilli
* 277 dni do 117. urodzin
Administrator
Besse jest już najstarszą osobą w Ameryce przez rok i 300 dni to aż rok równo dłużej niż Eunice Sanborn.
Administrator
Jeszcze całe 3 lata zostały jej do Sary Knauss.
Administrator
W związku z pierwszą rocznicą śmierci Chiyono Hasegawy, Besse Dina i Jiroemon są na tych samych miejscach od roku, a Besse pozostaje już równo rok ostatnią żyjącą osobą ur. w 1896 roku.
Dorosły
Aż nieprawdopodobne że to już rok minął od śmierci Chiyono i że już od roku mamy tą samą pierwszą trójkę, mam nadzieję że taka sytuacja potrwa jak najdłużej, przynajmniej do początku 2013 roku
Administrator
Mija okrągłe 100 dni od 116. urodzin.
Administrator
Gedackt napisał:
Mija okrągłe 100 dni od 116. urodzin.
Nie spodziewałem się, że w właśnie tym dniu odejdzie. 116 lat i 100 dni. Piękny wiek nasza Besse osiągnęła.
Pokój jej duszy.
Administrator
Tylko tych 18 dni jej zabrakło.
Administrator
Pozwoliłem sobie na otworzenie tego wątku z okazji tak wielkiego święta.
Besse!!! Wszystkiego najlepszego z okazji 117. urodzin!!! 26 sierpnia będzie zawsze najradośniejszym dla mnie dniem w roku.