Administrator
James Emmanuel Sisnett zmarł wczoraj, 23 maja 2013 w wieku 113 lat i 90 dni. To i tak więcej niż mu wróżyłem, bo sądziłem, że umrze na początku maja w wieku 113 lat i 72 dni, chociaż wcale wiele się nie pomyliłem. Mam teraz mieszane uczucia, z jednego strony szkoda, bo jeszcze wczoraj myślałem, że przy odrobinie szczęścia uda mu się dożyć 115 lat, z drugiej Jiroemon zostaje ostatnim żyjącym mężczyzną z XIX w. Pomiędzy najstarszym, a drugim najstarszym żyjącym mężczyzną wytwarza się ponad 4-letnia luka.
W dniu 113. urodzin.
Administrator
Jak podają różne agencje prasowe, James "odszedł we śnie, z uśmiechem na twarzy".
Administrator
Obecna lista zweryfikowanych najstarszych żyjących mężczyzn. Wiek Jiroemona robi niemałe wrażenie na tle pozostałych. Niestety, pewnie jak Jiroemon umrze, najstarszy żyjący mężczyzna będzie miał tylko 111 lat, no chyba, że doczeka 112. urodzin McCoubreya.
1.Jiroemon Kimura - ur. 19 kwietnia 1897r. (116 lat i 35 dni)
2.James F. McCoubrey - ur. 13 września 1901r. (111 lat i 253 dni)
3.Jokichi Igarashi - ur. 26 stycznia 1902r. (111 lat i 118 dni)
4.Arturo Licata - ur. 2 maja 1902r. (111 lat i 22 dni)
5.Masao Kaga - ur. 1 czerwca 1902r. (110 lat i 357 dni)
Emeryt
Strata może i wielka, ale z drugiej strony jest wielka radość z tego powodu, że Jiroemon jest ostatnim żyjącym mężczyzną z XIX wieku i to powoduje, że jestem z tego wyczynu Jiroemona taki szczęśliwy, że nie mam praktycznie żalu po śmierci Jamesa Sisnetta.
A tak prawdę mówiąc, to kto był najstarszym mężczyzną, który nigdy nie był NŻM?
Administrator
2 jest wciąż Józef Kowalski!!!!! Jiroemon i Józef to tylko dwa mężczyźni z XIX wieku.
Administrator
A gucio mnie to obchodzi , że niezweryfikowany. Jest drugi i kropka.
Administrator
Gucio to z Mają latał.
Stulatek
Besse1896 napisał:
A gucio mnie to obchodzi , że niezweryfikowany. Jest drugi i kropka.
No pewnie że jest drugi!! Zawsze był drugi (tj od śmierci Stanleya Lucasa w 2010) bo o trochę dni starszy od Jamesa Sisnetta.
Jiroemon Kimura ur.1897 O Japan
Józef Kowalski ur.1900 W Poland
James McCoubrey ur.1901 W Newfoundland
To prawdziwa trójka najstarszych mężczyzn
Administrator
Jarek napisał:
czyli Józef jest drugi!
Tak , już od dawna tylko mało kto to widzi i rozumie.