Administrator
Zentaro Kaneda, Japończyk, kończy dziś 109 lat. Chyba najstarszy żyjący po Jiroemonie mężczyzna w Japonii, który wiadomo jak wygląda. Dożyje 110 lat?
Urodził się 13 maja 1903 i jest najstarszym żyjącym mężczyzną w prefekturze Ibaraki. Jego żona zmarła w 1993. Obecnie mieszka ze swoim synem.
Zdjęcie, kiedy miał 108 lat
Dorosły
Myślę że 110 dożyje. Tak duża różnica między Jiroemonem a resztą świadczy z jak silnym superstulatkiem mamy do czynienia w wypadku Jiroemona.
Administrator
Nic raczej na to nie zapowiada, żeby miał wkrótce umrzeć, ale i tez nic żeby długo żył.
Administrator
Jak tak na niego popatrzyłem to przypomniał mi się Dr. NakaMats. Zresztą ci wszyscy Japończycy do siebie podobni.
Administrator
Jego najnowsze zdjęcie:
http://www.asahi.com/digital_pr/article … 050195.jpg
Administrator
Wygląda już na trochę umęczonego. Założę się, że będzie badany albo w majowej albo w czerwcowej aktualizacji.
Administrator
Wszystkiego najlepszego z okazji 110. urodzin!
Daję mu ok. 110 lat i 277 dni. Chociaż jak mu się tak dłużej przyglądnąć, jego głowa i twarz ma coś z Józefa Kowalskiego, zwłaszcza jakby popatrzeć na film sprzed jego 111. urodzin. Nie zdziwiłbym się w sumie gdyby Zentaro Kaneda dożył 113 lat.
Administrator
karakurt napisał:
Myślę że 110 dożyje. Tak duża różnica między Jiroemonem a resztą świadczy z jak silnym superstulatkiem mamy do czynienia w wypadku Jiroemona.
Dziś mija rok od twojej wypowiedzi, karakurcie. Zentaro 110 lat dożył, a to co napisałeś o Jiroemonie nabiera dziś jeszcze głębszego znaczenia.