Administrator
Dotycz±ce superstulatków. Jakie by³y wasze najwiêksze rozczarowania?
Administrator
Chyba naszym wspólnym by³a Maria Gomes Valentim.
S±dzi³em, ¿e Walter Breuning powróci ze szpitala, a tak siê nie sta³o.
Florence Green, ¿e nie do¿y³a nawet 111.
Giovanni Ligato, ¿e umar³ tak szybko po 111. urodzinach.
Trochê Venere Pizzinato Papo. Uwa¿a³em, ¿e z trójki: Papo,Cooper i Hasegawa to ona ma najwiêksze szanse na 115. Okaza³o siê byæ odwrotnie.
Ellen Wood wygl±da³a na siln± a umar³a.
Stella Nardari, ¿e chocia¿ 114. nie da³a.
Administrator
Gdybym trochê wcze¶niej zacz±³ interesowaæ siê superstulatkami, sporym rozczarowaniem by³aby dla mnie ¶mieræ Tomoji Tanabe, albo to, ¿e Maria Capovillia nie ukoñczy³a 117 lat.
Z wy¿ej wspomnianych najbardziej szkoda mi, ¿e Maria Gomes Valentim tak szybko nas opu¶ci³a. Gdyby chocia¿ do¿y³a 115 lat. No i trochê Waltera Breuninga. Mia³em nadziejê, ¿e do¿yje 115 lat, ale sta³o siê inaczej. Gdy trafi³ do szpitala ca³y czas o nim my¶la³em. Mia³em nadziejê, ¿e wyzdrowieje, ale niestety.
Nie daj Bo¿e, gdyby Jiroemon, albo Besse zmarli w przeddzieñ swoich urodzin. Nie pope³ni³bym mo¿e samobójstwa, ale gryz³oby mnie to ca³ymi dniami. Wiem, ¿e mo¿e zabrzmi to ¶miesznie dla kogo¶ kto nie siedzi w tym temacie, ale tak jest.
Ostatnio edytowany przez Michaal1095 (2012-03-05 14:45:32)
Administrator
Szkoda, ¿e Maria Capovilla nie do¿y³a 117 lat. Brakowa³o tylko 18 dni, ale zmienia to ju¿ postaæ rzeczy.
Administrator
Tak sobie my¶la³em, i wymy¶li³em co by rozczarowa³o mnie najbardziej jak dot±d. Najwiêksze rozczarowanie wszech czasów: Józef Kowalski umiera 17 kwietnia 2012, a Jiroemon Kimura dzieñ po nim. Nie do¶æ, ¿e Józef Kowalski nigdy nie by³ najstarszym ¿yj±cym mê¿czyzn±, to jeszcze Kimura umar³by w wieku 114 lat i 365 dni.
Doros³y
Do tych rozczarowañ móg³bym ju¿ ¶mia³o dodaæ niedawn± nieco przedwczesn± dla mnie ¶mieræ Marie Therese Bardet chocia¿ nie by³o to a¿ rozczarowanie tego kalibru co z Marie Diaz. Najwiêkszym rozczarowaniem by³aby dla mnie ¶mieræ Besse Cooper w wieku 115 lat i 365 dni albo Jiroemona Kimury w wieku 115 lat i 251 dni, nwet bojê siê o czym¶ takim pomy¶leæ
Gość
Najwiêkszym rozczarowaniem jest dla mnie ¶mieræ Besse na 18 dni przed wiekiem Elizabeth Bolden, poniewa¿ chocia¿by Besse pobi³a rekord stanu, a tak to jej siê to nie uda³o (na pocz±tku, to ja my¶la³em, ¿e rekordzist± d³ugowieczno¶ci w stanie, w którym siê ona urodzi³a, jest kto¶ s³abszy, np. Maggie Barnes, ale pech chcia³, ¿e to by³a Bolden i gdy ja po ¶mierci Besse sprawdza³em, kto najd³u¿ej ¿y³ w stanie, w którym siê Besse urodzi³a, to ja wtedy znienawidzi³em Bolden) i ja obecnie znienawidzi³em wszystkie czarnoskóre ss (wyj±tkiem jest Jeralean Talley i Hallie Mae Barnes)!!!
Doros³y
Te 18 lat które zosta³y Besse do Bolden by³o dla mnie sporym rozczarowaniem ale najwiêkszym chyba by³ okres po ¶mierci Gertrude Baines kiedy bardzo d³ugo czeka³em na kolejn± 115-latkê tymczasem Venere Pizzicato-Papo, Kama Chinen, Mary Josephine Ray, Eugenie Blanchard, Maria Gomes Valentim, Eunice Sanborn i jeszcze kilka innych nie potrafi³o tych 115 lat osi±gn±æ, wszystko zmieni³a Besse. W ostatnim czasie jest znacznie lepiej, 115-latków mieli¶my i mamy co niemiara, teraz czekam cierpliwie na osobê która zbli¿y³aby siê wiekiem do Lucy Hannah czy Marie Louise Meilleur, widzê kilka osób które mog³yby to zrobiæ ale czas poka¿e
Ostatnio edytowany przez karakurt (2013-01-09 16:14:41)
Administrator
karakurt napisał:
Te 18 lat które zosta³y Besse do Bolden by³o dla mnie sporym rozczarowaniem ale najwiêkszym chyba by³ okres po ¶mierci Gertrude Baines kiedy bardzo d³ugo czeka³em na kolejn± 115-latkê tymczasem Venere Pizzicato-Papo, Kama Chinen, Mary Josephine Ray, Eugenie Blanchard, Maria Gomes Valentim, Eunice Sanborn i jeszcze kilka innych nie potrafi³o tych 115 lat osi±gn±æ, wszystko zmieni³a Besse. W ostatnim czasie jest znacznie lepiej, 115-latków mieli¶my i mamy co niemiara, teraz czekam cierpliwie na osobê która zbli¿y³aby siê wiekiem do Lucy Hannah czy Marie Louise Meilleur, widzê kilka osób które mog³yby to zrobiæ ale czas poka¿e
18 dni , nie lat.
Ja uwa¿am, ¿e tu nie ma co widzieæ kto mo¿e zbli¿yæ sie do Lucy Hannah bo to jest jedna wielka zagadka, kto jakim bêdzie typem. Jeden wygl±da ¶wietnie i rzeczywi¶cie dobrze sobie radzi np. Besse, drugi wygl±da tak samo i nagle co¶ mu siê staje, kolejny wygl±da tragicznie i faktycznie zaraz umiera a inny ¿yje i ¿yje. I nie wiadomo kto teraz takim mo¿e byæ. Oby tylko nikt z najwiêkszej trójki teraz nie umar³ , bo na pocz±tku kwietnia musimy naprodukowaæ kilku 114-latków. To jest z³o¶liwe, nikt ju¿ taki nie ¿yje ur. od stycznia do kwietnia, a potem pod rz±d nagle skoñcz± 114 lat trzy osoby.