Strony: 1
Wątek Zamknięty
Stulatek
Księga Rekordów Guinnessa rozpoznaje Emmę Morano jako najstarszą żyjącą osobę na świecie.
http://www.guinnessworldrecords.com/new … liv-428983
Emeryt
Gratulacje dla Niej!
Emeryt
Fajne, pozostanie tylko poczekać jak oni będą wręczać certyfikat.
Emeryt
Czy to prawda, że 29 maja wręczą Jej certyfikat?
Emeryt
A skąd masz takie info?
Emeryt
Z The 110 club, ale angielski słabo znam, więc proszę o wyjaśnienie.
Emeryt
Faktycznie ma być wręczony certyfikat w dniu miesięcznicy urodziny tj. 116 lat i 6 miesięcy.
Emeryt
Dzięki Ci wielkie. Będę czekał cierpliwie na 29 maja! Chwilę po napisaniu tego postu dostaniesz plusika!
Emeryt
O której godzinie można spodziewać się zdjęć?
Emeryt
Nie wiem, może po południu.
Administrator
No i kiedy ten niebieski certyfikat otrzyma?
Emeryt
Nie wiem, miało być już a długo jeszcze nie zrobili. Nie rozumiem, że wolą poczekać dłużej a jest ryzyko, że umrze i nie dostać certyfikatu.
Emeryt
Mam nadzieję, że Emma dożyje momentu dostania certyfikatu, a swoją drogą, to będę cenił każdą dobę w której Emma i ja będziemy żyli. Śmierć Emmy to jak na razie, to jest idealny materiał na koszmar senny, a moja śmierć podobnie, więc oby Emma i ja żyliśmy jak najdłużej, a biorąc pod uwagę to, że Emma jest o wiele starsza ode mnie (niestety, ale różnica mojego wieku, a wieku NŻONŚ jest już mniejsza niż 100 lat), to mam nadzieję, że ona nie zawali sprawy i osiągnie bardzo przyzwoity wiek jak na osobę, która jest NŻONŚ, czyli fajnie by było, gdyby Emma dożyła 117 lat lub więcej, no bo obawiam się, że gdybym kiedyś przeżył Emmę, to czułbym się jak typ ze starego pokolenia, a więc mam nadzieję, że to się szybko nie stanie.
Administrator
Jak kiedyś wspominałem, akurat mało lubię włoskich ss (hiszpańskich też), ale tym razem cieszę się bardzo, że to Emma - Europejka została ostatnią z lat 1800, a nie znowu Amerykanka.
Administrator
I to była bardzo dobra osoba na stanowisku najstarszej osoby na świecie. Świetne podsumowanie lat 1800 - 1899.
Pokój Jej duszy!
Wątek Zamknięty
Strony: 1