Emeryt
Du¿o jej jeszcze zosta³o do pobicia tego rekordu? Podpowiem, ¿e chodzi o bycie najstarsz± badan± ss w historii, któr± zaczêto badaæ zza jej ¿ycia.
Administrator
Uwielbiam takie skróty Rudi (N¯BCWH). Na pewno jest to taki pierwszy przypadek, od 6 lat.
Ostatnio edytowany przez Luke Capovilla (2014-01-04 09:41:22)
Stulatek
Polska mog³aby pobiæ ten rekord 😉
Doros³y
Nie wiem jak to by³o z Mari± Esther Capovill± ale chyba by³a badana i zweryfikowana w bardzo zaawansowanym wieku
Administrator
Karakurt napisał:
Nie wiem jak to by³o z Mari± Esther Capovill± ale chyba by³a badana i zweryfikowana w bardzo zaawansowanym wieku
Tak, masz racjê, ale to by³a g³ównie wola rodziny. Bardzo szybko zosta³a zweryfikowana.
Ostatnio edytowany przez Luke Capovilla (2014-01-05 08:17:43)
Emeryt
Czyli ten rekord ju¿ jest tak wy¶rubowany, ¿e ona by jeszcze d³ugo musia³a po¿yæ i nie byæ zweryfikowana, wiêc wg mnie na pobicie tego rekordu ma ma³e szanse.
Doros³y
Tymbardziej ¿e wydaje siê ¿e na chwilê obecn± jest ju¿ s³aba
Emeryt
Dosyæ tego! Czas na natychmiastow± weryfikacjê Violette Brown, bo siê taki potencja³ marnuje, ¿e normalnie a¿ szkoda patrzeæ, jak siê ona marnuje bêd±c ci±gle w tym pending!!! Mam nadziejê, ¿e moja pro¶ba zostanie wys³uchana, bo szkoda by by³o, je¶liby ona 114. urodziny ¶wiêtowa³a bêd±c w tym pending, tym bardziej, ¿e ona nie jest z USA, a z takiego piêknego kraju, jak Jamajka, wiêc mam nadziejê, ¿e siê ona nie udusi w tym pending.
Administrator
To musisz zagadaæ do Roberta Younga. Tu nikt z nich nie us³yszy i nie zobaczy.
Nigdy bym nie pomy¶la³, ¿e Z Jamajki bêdziemy mieli 114-latkê. To ju¿ 7 na ¶wiecie.
Emeryt
GRG nie wie co traci...
Emeryt
Je¶li czego¶ wy nie rozumiecie to Violette Brown ma 114 lat 34 dni, a to jak na ¿yj±c± "pending" ss, to jest to strasznie du¿o i wg mnie to ona zas³uguje na bycie zweryfikowan± i to ju¿ teraz, bo ona ju¿ ma taki wiek, ¿e jest ju¿ w TOP100 i fajnie by³oby, gdyby w TOP100 nie by³o 113-latków dziêki weryfikacji Violette Brown, bo 114 lat to pewnie Antonia skoñczy, a Violette Brown to mog± ju¿ teraz zweryfikowaæ, tylko musicie tego Roberta Younga przycisn±æ, powiedzieæ mu, ¿e ona jest ju¿ stara i zas³uguje na weryfikacjê, w koñcu jest najstarsza w ca³ej Jamajce, rozumiem jeszcze gdyby nie zweryfikowali kogo¶ w takim wieku w Stanach Zjednoczonych, ale nie w Jamajce, gdzie rekordzistk± jest w³a¶nie ona, bo obecnie to mamy tylko dwie ¿yj±ce rekordzistki d³ugowieczno¶ci w swoich krajach. S± to:
Goldie Steinberg (30 pa¼dziernika 1900) - Mo³dawia
Kathleen Snavely (16 lutego 1902) - Irlandia
A Violette Brown jest od nich o wiele starsza i fajnie by³oby, gdyby j± zweryfikowali, tym bardziej, ¿e jest ona z kraju, który ja bardzo lubiê (st±d pochodzi Usain Bolt - najszybszy cz³owiek ¶wiata )
Stulatek
Rudi, widocznie czego¶ brakuje. Jakiego¶ ostatecznego dowodu. Szczegó³ów nie znam.
Poza tym, mamy trzy ¿yj±ce rekordzistki krajów.
Trzeci± jest Aleksandra Dranka. Jako pierwsza i jedyna zweryfikowana i udokumentowana studziesiêciolatka w Polsce, oficjalnie jest rekordzistk± Polski.
Administrator
Nowe zdjêcie Violette. Je¶li to jest rzeczywi¶cie nowe zdjêcie to wg mnie lepiej wygl±da ni¿ rok temu.
Emeryt
No to na co czekaj±? Besse, je¶li Ciê nadal interesuj± ss, to napisz na the110 ¿eby j± natychmiast zweryfikowali, a je¶li Ty nie znasz jêzyka, to zmu¶ Venzeslausa, ¿eby wywo³a³ awanturê na the110, ¿eby ich jako¶ "zmusiæ" do weryfikacji i powiedz, jeszcze, ¿eby on napisa³, ¿e kto popiera moje zdanie, ten niech te¿ siê pod tym podpisuje, mo¿e w tych typach siê obudzi lito¶æ i j± zweryfikuj±.
Administrator
Rudi57 napisał:
No to na co czekaj±? Besse, je¶li Ciê nadal interesuj± ss, to napisz na the110 ¿eby j± natychmiast zweryfikowali, a je¶li Ty nie znasz jêzyka, to zmu¶ Venzeslausa, ¿eby wywo³a³ awanturê na the110, ¿eby ich jako¶ "zmusiæ" do weryfikacji i powiedz, jeszcze, ¿eby on napisa³, ¿e kto popiera moje zdanie, ten niech te¿ siê pod tym podpisuje, mo¿e w tych typach siê obudzi lito¶æ i j± zweryfikuj±.
Oj Rudi, z tego co wiem, ¿adne gro¼by i awantury, nic nie daj±. Musisz siê wstrzymaæ do czerwca, a jak jej wtedy nie zweryfikuj± to bêdziesz siê martwi³. Cokolwiek by Besse napisa³ i Waenzeslaus, tak to nic nie da.... Ka¿dy z nas wie, ¿e to przypadek priorytetowy. Po za tym by³y takie przypadki, ¿e osoba a by³a d³ugo badana, a potem nie zosta³a nigdy zweryfikowana. Szczegó³ów nie znam, ale z pewno¶ci± czego¶ brakuje, albo co¶ siê nie zgadza. Pozdrawiam!