Emeryt
Możecie mnie skrytykować, ale ja chcę, żeby ona pokonała Jiroemona, ponieważ Jiroemon i tak był na 9. miejscu na krótko przed śmiercią, teraz jest 11. miejscu, więc niech Susannah go pokona, w końcu ona zawsze była silna, jest i będzie silna. Przedwczoraj byłem na 50-tce mojego chrzestnego i mojej kuzynki chłopak/narzeczony (sam nie wiem, ale na pewno któreś z nich) zasugerował, że NŻONŚ może skończyć 130 lat. Mimo, że ja dobrze wiem, że nikt nigdy nie żył 130 lat i ciężko będzie, żeby ona tyle dożyła, to ja się zgodziłem z tym, że ona może tyle żyć, wiem, nie chcę, żebyście pomyśleli, że ja każdej NŻONŚ będę mówił, że pokona Calment, ale Mike sam mówił, że można się tym interesować kilka lat, a mimo to nic nie wiedzieć, ponieważ prawda jest taka, że każdy 110-latek ma podobne szanse na to, że będzie żył za 5 lat, ponieważ jak 110-letnia osoba chodzi o własnych siłach, to ma duże szanse na zachowanie sprawności przez dłuższy czas, ale też duże szanse, że będzie miała pecha i się coś nagłego stanie, więc wychodzi na średnie szanse, jak jest przykuta do wózka inwalidzkiego, to ma średnie szanse na zachowanie sprawności przez dłuższy czas, ale też średnie szanse, że będzie miała pecha i się coś nagłego stanie więc wychodzi na średnie szanse, a jak jest przykuta do łóżka i jest tzw. roślinką, to ma małe szanse na to, że zachowa sprawność przez dłuższy czasu, ale też małe szanse na to, że będzie miała pecha i się coś nagłego stanie, więc mam nadzieję, że wam wyjaśniłem, dlaczego przewidywania co do wieku ss nam w 99,99% przypadkach nie wychodziły.
Emeryt
Susannah niechętnie wychodzi z domu i oszczędziła swoje siły siedząc na wózku czy długo spać. Za to Jeralean Talley chodziła z balonikiem i przez to zużywała sporą siłę jak na swój wiek, jednocześnie naraziła na pewne ryzyko z zewnątrz jak przeziębienie i była dość aktywna. Ostatecznie zmarła na zapalenie płuc a oszczędna Susa nadal żyje i na dzień dzisiejszy jest starsza od Talley o 24 dni.
Sarah Knauss była na wózku prawdopodobnie już w wieku 105 lat podobnie jak Susannah w wieku także około 105 lat. Knauss dożywała 119 lat siedząc dużo czasu w domu gdzie jest spokój a choroby z zewnątrz są małoprawdopodobnie.
Wierzę, że Susannah pokona Kimury i osiągnie wiek Cooper.
Ostatnio edytowany przez IrvingKahn (2015-08-24 20:46:33)
Nastolatek
Susannah jest dla mnie wyjątkową SS, której domeną jest chyba właśnie ta oszczędność. Już swoje setne urodziny obchodziła na wózku inwalidzkim, prawdopodobnym jest, że wcześnie również. Choć jej stan tego czasu nie wskazywał na możliwość osiągnięcia tak wybitnego wieku, ona wciąż funkcjonuje, na, w niemal niezmiennym stanie! Jej mizerny wygląd okazuje się być złudny, to silna, od lat potężną kobieta, stonowana i pozytywnie nastawiona do otoczenia. To jest właśnie prawdziwy SS żółw, jak żółw się zdaje oszczędzać swe życie, jak gdyby mogła swą życiową energią odpowiednio gospodarować. To właśnie ona jest moją ulubioną SS, wierzę, że ją zobaczę jeszcze za parę miesięcy w podobnym, stabilnym stanie - najpewniej podczas drzemki
Emeryt
Dzisiaj wyrównana wiek Kimury najstarszej mężczyzny w historii oraz już rządzi o 1 dzień więcej (73 dni) jako NCŚ niż Talley.
Emeryt
Wczoraj skończyła 116 lat i 2 miesiące. Ostatnie zdjęcia były robione podczas urodziny więc dawno nie wiadomo jak obecnie wygląda.
Emeryt
Skończyła dzisiaj równo 206 do potęgi 2, dni życia. Być może to ostatnia liczba z potęgą 2 bo następny przystanek 207 do potęgi 2 ma nastąpić za 419 dni czyli 29 października 2016 w wieku 117 lat i prawie 4 miesięcy.
Rekordzistka miała ponad 211 do potęgi 2 oczywiście należy do Calment.
Ostatnio edytowany przez IrvingKahn (2015-09-11 10:12:23)
Emeryt
Skończyła wczoraj 116 lat i 3 miesiące. Od wczoraj pojawiły mnóstwo artykułów na temat jej diety lecz żadnych najnowszych zdjęć.
Emeryt
W końcu ukazał polski artykuł:
http://www.radiozet.pl/Rozrywka/O-tym-s … e-00012361
Emeryt
Weszła do TOP 10 najstarszych ludzi w historii. Na dzisiaj ma 116 lat i 101 dni i jednocześnie jest 4. najstarszą Amerykanką w historii. Za 18 dni będzie 3. najstarszą obywatelką USA oraz 9. najstarszym człowiekiem w historii.
Emeryt
W amerykańskim artykule podano jej wzrost w sędziwym wieku niewiele ponad 150 cm i ponad 40 kg wagi. Pisano, że w młodości była wyższa, tak więc 165 cm jest realny wzrost. A my pisaliśmy o 170 cm.
Emeryt
Wyrównała dzisiaj wiek Elizabeth Bolden i jutro zajmie 9. miejsce najstarszych ludzi w historii.
Emeryt
Skończyła dzisiaj 116 lat i 4 miesięcy a więc 116 i 1/3 lata.
Emeryt
Zaliczyła już na dzisiaj 150 dni będąc NŻCŚ, ponad dwa razy dłużej od Talley.
Emeryt
Skończyła dzisiaj 116 lat i 5 miesięcy, także dzisiaj już zaliczyła równo 100 dni dłużej niż Talley będącą jako NŻCŚ.
Emeryt
Zostało dokładnie 3 tygodnie by zajmie 8 miejsce w TOP najstarszych ludzi w historii.