Administrator
Moja najstarsza ¿yj±ca kotka (ur. 1 czerwca 2008). Wiem, ¿e jak na kota to wcale nie tak wiele, ale trzymam za ni± kciuki, ¿eby bi³a rekordy kociej d³ugowieczno¶ci.
Noworodek
Moja kotka urodzi³a siê 27.05.2007 i trzyma siê dobrze, jej matka równie¿ ¿yje która jest starsza od niej o dwa lata, ale u s±siadów, tak¿e kotki siê od czasu do czasu widuj±, co do tej kocicy, to doczeka³a siê ju¿ prax5 wnuków, wiadomo ¿e koty siê szybko rozmna¿aj±, a s± zdolne do tego gdy maj± niespe³na 10,11 miesiêcy, z tego co wiem.
Administrator
Moja Alina ma 5 lat, 1 miesi±c i 26 dni i jeszcze nigdy nie by³a kotna.
Administrator
Przepraszam, Alina by³a by³a kotna, z tym ¿e ¿adnego kociêcia nie wychowa³a. To jej rówie¶nice, Józia (ur. 22 czerwca 2008) i Wiesia (ur. 26 wrze¶nia 2008) nigdy przenigdy nie by³y kotne.
My¶lê, wiêc, ¿e lepiej by Alina siê nie rozmna¿a³a, gdy¿ widocznie ma s³abe geny i ¿adne z jej koci±t chyba jeszcze nawet 2 miesiêcy nie do¿y³o. W ogóle jest jakiej¶ takiej drobnej budowy. Kiedy¶ mieli¶my takie kocice postawne, ¿e jak siê koci³y co najmniej dwa razy na rok, to mia³y 6-7 koci±t w miocie, a zdrowe jak konie. Józia (pupilek mojej zmar³ej babci) mia³a jaki¶ problem z drogami rodnymi i przez to chyba nie mo¿e mieæ koci±t, a Wiesia jest taka brzydka i wredna, ¿e nie dziwiê siê, ¿e ¿aden kocur siê ni± nie zainteresowa³.
Mia³em kiedy¶ bardzo du¿o kotów, ka¿dego roku parê siê rodzi³o, ale wykruszy³y siê i zosta³y tylko 3 kocice z rocznika 2008. Na pocz±tku czerwca urodzi³ siê Julian, którego matka, Hania (ur. 15 kwietnia 2012) niestety zginê³a 17 czerwca 2013. Wiêc mam teraz tylko 4 koty, chyba ¿e policzyæ kotkê s±siadów (matkê Hani), która siê tak u nas zadomowi³a, ¿e bywa u nas czê¶ciej ni¿ u nich.
Zawsze muszê siê rozpisaæ jak opowiadam o swoich kotach.
Administrator
1.Alina (ur. 1 czerwca 2008)
2.Józia (ur. 22 czerwca 2008)
3.Wiesia (ur. 26 wrze¶nia 2008)
4.Julian (ur. 8* czerwca 2013) * niepewna data
W tym roku zginê³y/zaginê³y 4 koty. By³o te¿ sporo ur. w latach 2009-2012, ale ju¿ nie ma. 3 z 2008 siê uchowa³y, te najbardziej chorowite, ale najwierniejsze.
Administrator
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
Noworodek
Ta czarna druga od góry to Wiesia, co do moich kotów to w tym roku mia³em 9 kociaków niestety prze¿y³y tylko 2, przyszed³ wredny kot moich s±siadów i je podusi³ i zagryz³ na ¶mieræ jednego kociaka to do po³owy zjad³ ¿e zosta³ sam ogon, miednica i przednie ³apki, a te kociaki które zosta³y maj± równ± 3 miesi±ce lub co¶ takiego.
A¿ siê zdziwi³em ¿e wiesz kiedy dok³adnie rodz± siê twoje kotki, Micha³.
Moja ta najstarsza kotka urodzi³a siê ko³o 25 maja 2007 roku, córka jej urodzi³a siê mniej wiêcej w maju, czerwcu 2008 a rok pó¼niej urodzi³ siê jej syn, 2010 roku przywioz³em ze wsi kociaka który mia³ 3 miesi±ce i to w³a¶nie ona urodzi³a kociaki o których wspomina³em wcze¶niej tyle ¿e urodzi³a 4 kociêta a samica z 2008 roku urodzi³a resztê no i to tyle je¶li chodzi o koty.
Ostatnio edytowany przez Coelus (2013-08-02 15:34:37)
Administrator
Czarna to Alina, prêgowana Alina i ta kolorowa to Józia. No i najmniejszy, Julian.
Administrator
Pingwiny z Madagaskaru to serial, król Julian wyst±pi³ te¿ w filmie Madagaskar, który ma chyba 3 czê¶ci. W³a¶nie z my¶l± o nim nada³em imiê kotkowi.
Administrator
Alina urodzi³a kotka, ale nie wygl±da zbyt zdrowo, ma jakie¶ zaropia³e oczka.
Teraz 3 najstarsze moje kotki maj± po 5 lat.
1.Alina (ur. 1.06.2008) - 5 lat, 3 miesi±ce i 27 ni
2.Józia (ur. 22.06.2008) - 5 lat, 3 miesi±ce i 6 dni
3.Wiesia (ur. 26.09.2008) - 5 lat i 2 dni
Administrator
Nie nada³em mu jeszcze imienia. Wiem te¿, ¿e urodzi³ siê w po³owie sierpnia 2013, ale nie wiem dok³adnie kiedy.
Administrator
Je¶li nie masz nic przeciwko, nazwê go Aleksander.
Stulatek
Niech bêdzie Alex na cze¶æ naszego wielkiego rodaka Alexandra !!
Emeryt
No i jak Mike, wszystkie 3 kotki ¿yj±?
Dodam, ¿e najstarszym moim kotem jest Wiewióra (ur. najpó¼niej we wrze¶niu 2010) i jest najstarszym kotem, jakiego ja kiedykolwiek mia³em, poniewa¿ pierwszy kot zgin±³ pod ko³ami samochodu, a drugi kot mnie znienawidzi³ za to, ¿e ja go kiedy¶ depta³em po ogonku i uciek³ w nieznane
Administrator
Tak, ¿yj± wszystkie 3. Jestem naprawdê pod wra¿eniem, ¿e trzymaj± siê tak d³ugo.