Gość
Jak w przypadku Besse Cooper oceniacie szansê na prze¿ycie znanej nam wszystkim dooko³a przepowiedni Majów (21 grudnia 2012) bior±c pod uwagê te fakty:
1. Nie bêdzie wtedy koñca ¶wiata.
2. Wiek:
Stan na 15 maja 2012:
Besse Cooper 115 years, 263 days
3. I w ogóle wszystko co o niej wiadomo
???
Administrator
Co tym masz z tym koñcem ¶wiata? Przecie¿ to totalna bzdura.
W±tpiê czy jej siê to uda. Mia³aby wówczas 116 lat i 118, czyli wyrówna³aby wiek Elizabeth Bolden, a to dla niej zdecydowanie zbyt wiele.
Niestety od ostatnich urodzin nic na temat zdrowia Besse praktycznie nie wiadomo.
Administrator
Koñca ¦wiata byæ nie musi , ale mo¿e byæ przemiana duchowa. Co do Besse, jest silna ale to cud je¶li wtedy bêdzie ¿y³a. Bêdzie mia³a 116 lat i ok. 4 miesi±ce. Ci±gle mnie nêka my¶l czy bêdzie obchodziæ te 116. urodziny czy nie, ale szanse dla niej na 21 grudnia s± nik³e.
Administrator
Odnowiæ ¶wiat? Uwa¿am, ¿e to niemo¿liwe.
Administrator
Dla nas mo¿e i nie mo¿liwe, ale potrzebne jest oczyszczenie z tego z³a.
Administrator
Jak chcesz to zrobiæ? Ludzi nie zmienisz. Z³o by³o na tym ¶wiecie od samego pocz±tku i pozostanie do samego koñca.
Gość
Mia³em dzisiaj taki sen ¿e Besse Cooper umar³a 1 czerwca 2012
Mam nadziejê ¿e to nie jest prawda
Administrator
Na pewno nieprawda. Besse jest ekstra mocna. Ju¿ miesi±c mija jak mamy 3 115-latków.
Administrator
Ciekawe czy superstulatkowie o czym¶ ¶ni±.
Gość
Powiedzcie mi moi drodzy, która wersja wydarzeñ jest najbardziej prawdopodobna:
1. Besse Cooper umrze do 21 grudnia 2012
2. Besse Cooper prze¿yje 21 grudnia 2012, ale nie pokona rekordu d³ugowieczno¶ci w USA
3. Besse Cooper pokona rekord d³ugowieczno¶ci USA, ale umrze przed 120. urodzinami
4. Besse Cooper do¿yje 120. urodzin, ale nie pokona rekordu d³ugowieczno¶ci na ¶wiecie
5. Besse Cooper pokona rekord d³ugowieczno¶ci na ¶wiecie
?
Administrator
Raczej ta druga - prze¿yje 21 grudnia 2012, ale nie pokona rekordu d³ugowieczno¶ci w USA.