Wątek Zamknięty
Emeryt
Nikt nie za³o¿y³ ten w±tek i trochê to dziwne, bo ona by³a w 9. miejscu najstarszych ¿yj±cych ludzi.
Urodzona w Meksyku, zamieszkana w USA w stanie Kalifornia. Za 2 dni ona skoñczy 114 lat.
Administrator
By³ taki w±tek ju¿: http://superstulatek.pun.pl/viewtopic.php?id=969
Emeryt
Popraw link, bo do niczego nie skierowa³.
Administrator
IrvingKahn napisał:
Popraw link, bo do niczego nie skierowa³.
U mnie ten link dzia³a.
Emeryt
Ja widzê taki komunikat: "Z³e zapytanie. Link który poda³e¶ jest niepoprawny lub nieaktualny."
Administrator
U mnie pocz±tkowo by³o to co u Irvinga, ale ju¿ jest dobrze.
Emeryt
Ja nadal widzê ten sam komunikat. Mo¿e dlatego, ¿e administratorzy i moderatorzy widz± a zwykli u¿ytkownicy nie. W przeciwnym razie to nie wiedzia³em, ¿e ten w±tek o pani Dominga Velasco ju¿ istnia³ choæ szuka³em wcze¶niej.
Emeryt
Wczorajsze zdjêcia z okazji 114. urodziny:
Dzi¶ ma 114 lat i 48 dni. Tak jak ju¿ by³o wspomniane w ShoutBoxie (czy tam CzatBoxie), jutro znajdzie siê w TOP 100 najstarszych ludzi, konkretnie na 99 miejscu razem z Or± Holland i Naomi Conner. Pojutrze bêdzie ju¿ samodzielnie okupowaæ to miejsce. Wiêc je¶li dobrze my¶lê, to w TOP 100 bêdziemy mieæ (przynajmniej na jaki¶ czas) 101 osób.
Nastolatek
Wg norm klasyfikowania osób na li¶cie TOP 100 najstarszych ludzi Dominga Velasco (12.05.1901) pojawi siê na niej dopiero po osi±gniêciu 99 miejsca. Czemu tak? W przypadku osób, które znalaz³y siê na tej li¶cie i zmar³y w tym samym wieku z dok³adno¶ci± co do dnia, wy¿ej jest osoba, która wcze¶niej osi±gnê³a dany wiek. W zwi±zku z tym takowa Dominga Velasco musi staæ siê starsza od Naomi Conner (30.08.1899 - 18.10.2013) i Ory Holland, (24.12.1900 - 11.02.2015) które wcze¶niej osi±gnê³y wiek 114 lat i 49 dni o choæby dzieñ. Wtedy te¿ z listy zniknie Ora Holland, która pó¼niej od Naomi Conner uzyska³a ten wiek.
Ostatnio edytowany przez Thorvald (2015-06-29 14:45:23)
Nastolatek
Dzisiaj, dnia 01.07.2015 w wieku 114 lat i 50 dni Dominga Velasco oficjalnie do³±cza do listy TOP 100 najstarszych ludzi w historii, wchodz±c na 99 miejsce i wymijaj±c Naomi Conner oraz Orê Holland, które do tej pory obejmowa³y dwa ostatnie miejsca z wiekiem 114 lat i 49 dni. Tym samym jak ju¿ wcze¶niej wspomnia³em, Ora Holland z racji, ¿e swój wiek osi±gnê³a pó¼niej, ni¿ Naomi Conner, opuszcza dan± listê. Serdecznie chcia³bym pogratulowaæ wieku pani Velasco oraz ¿yczyæ jeszcze wielu szczê¶liwych lat.
Emeryt
Z biegiem czasu coraz trudnej bêdzie wej¶æ do TOP 100, jeszcze kilkana¶cie osób co ukoñczyli 115 lat, to ca³a lista bêdzie mia³a nie ni¿sz± ni¿ 115 lat i w górê. A taki próg jak 115 lat nie ka¿dy mo¿e mieæ nawet w¶ród superstulatków. Jakby po prostu nadchodzi trudny czas.
Nastolatek
Trudny czas? Po prostu ludzko¶æ zbiera coraz wiêksze grono SS, a po¶ród nich tych, którzy kwalifikuj± siê na tej li¶cie, to naturalne i praktycznie nieuniknione. Wiek ten bêdzie ci±gle rós³, niekiedy szybciej, niekiedy wolniej, ale bêdzie. Gdy zacz±³em siê interesowaæ tematem SS, czyli stosunkowo niedawno, w tym roku, próg wynosi³ nieca³e 114 lat, dzisiaj to ju¿ 114 lat i prawie 2 miesi±ce. Trzeba przyznaæ, ¿e tempo jest bardzo du¿e, lecz s±dzê, ¿e zanim lista wype³ni siê samymi lud¼mi pow. 115 roku zycia, minie jeszcze wiele lat.
Wątek Zamknięty