Stulatek
5 Legend
Oto jest pi±tka Legendarnych, którzy weszli w 2014 bêd±c urodzonymi w latach 18**.
Misao Ōkawa ur. 5 marzec 1898, Japan, N¯C od 12 czerwca 2013
Jeralean Talley ur. 23 maj 1899, USA
Susannah Mushatt Jones ur. 6 lipiec 1899, USA
Bernice Madigan ur. 24 lipiec 1899, USA
Emma Morano-Martinuzzi ur. 29 listopad 1899, Italy
Administrator
Pocz±tkowo jak spojrza³em na ten tytu³ to pomy¶la³em, ze s± tu jakie¶ tre¶ci tylko dla doros³ych.
Administrator
Przeme napisał:
Chyba Susannah Mushatt Jones jest najs³absza.
Te¿ tak my¶lê.
Administrator
Jak spojrzeæ mo¿e i tak, ale co siê kryje to nie wiadomo. Oby by³a silna.
Doros³y
Tak Susannah Mushaat Jones równie¿ wed³ug mnie jest z nich najs³absza, mo¿e obok Misao ale ta jest ju¿ sporo starsza od reszty wiêc nie dziwi ¿e jest w s³abszym kszta³cie. Jeralean Talley i Emma Morano wygl±daj± niesamowicie silnie ci±gle, Bernice jest wed³ug mnie tak po¶rodku je¿eli chodzi o t± 5. Ale nikomu nie mo¿na odmówiæ szans, w koñcu nawet taka Susannah mo¿e staæ siê drug± Tane Ikai a mo¿e bardziej Elizabeth Bolden w koñcu te¿ czarnoskóra i ¿yæ w mizernym kszta³cie bardzo d³ugo bij±c wszelkie rekordy
Emeryt
Dobra, w takim razie robiê sobie wyzwanie. Tylu u¿ytkowników co by³o z nami ju¿ odesz³o, ale ja z wami zostanê tak d³ugo, ile bêdzie trzeba, ale jest jedna rzecz, która mo¿e spowodowaæ, ¿e odejdê zza ¿ycia od was. Wystarczy tylko, ¿e N¯ON¦ zostanie osoba urodzona w latach 19**, a wtedy, to zabraknie tzw. historycznych ss i bêdê rozwa¿a³ odej¶cie od was, niestety. 2 lata temu, gdy zosta³ utworzony ten oto w±tek, to taka Gertrude Weaver ju¿ owszem, by³a znana, ale jeszcze nie by³a zweryfikowana, a to, ¿e ona do¿y³a weryfikacji i zosta³a N¯ON¦, to ju¿ jest ogromny sukces dla niej. Na pocz±tku 2015 roku, to by³a o 1 wiêcej osoba z lat 18** czyli by³o 6 osób ¿yj±cych z lat 18** czyli ci co s± na tej li¶cie + Gertrude Weaver, a pó¼niej w 2015 roku zmar³y 4 osoby z lat 18** czyli najpierw by³a to Bernice Madigan, pó¼niej N¯ON¦ Misao Okawa, jeszcze pó¼niej by³a to kolejna N¯ON¦ Gertrude Weaver, a na koñcu by³a równie¿ N¯ON¦ Jeralean Talley. Na pocz±tku 2016 roku by³y ju¿ tylko 2 osoby z lat 18** i by³y to Susannah i Emma. w maju 2016 roku zmar³a Susannah, a wiêc obecnie z nami jest tylko Emma. Oby Emma nie zawali³a sprawy i zbi³a Gertrude, Susannah, Okawê, Meilleur oraz Hannah na ni¿sze miejsce, albo najlepiej jeszcze Knauss, przekroczy³a t± barierê 120 lat, która obecnie ma³o komu jest pisana, ¿e przekroczy t± magiczn± barierê, Calment i wy¶rubowaæ rekord d³ugowieczno¶ci do granic ludzkich mo¿liwo¶ci przy tej idealnej kombinacji genów i zdrowemu stylowi ¿yciu, bo teraz tylko w ni± mogê wierzyæ, chyba ¿e jeszcze kogo¶ zweryfikuj±, to by³oby wtedy ¶wietnie, ale prawda jest taka, ¿e zawsze bêd± istnia³y podejrzenia o 120-letnich ¿yj±cych osobach tak jak ostatnio by³o z rusk± staruszk±, ale gdy tylko siê dowiem w bli¿ej nieokre¶lonej przysz³o¶ci, ¿e N¯ON¦ wed³ug GRG bêdzie osoba urodzona w latach 19** czyli w tych samych latach, co jestem ja urodzony i prawdopodobnie wszyscy u¿ytkownicy naszego forum, a prawie na pewno wszyscy aktywni u¿ytkownicy naszego forum, to wtedy z³amie siê bariera historyczna miêdzy N¯ON¦, a nami, poniewa¿ bêdziemy z tego samego stulecia co N¯ON¦, no i wtedy ju¿ bêdê zmuszony o to, ¿ebym odszed³ z tego forum, poniewa¿ ju¿ braknie osób z tych lat, które ja tak uwielbiam, czyli z lat 18**
Administrator
Ach kiedy¶ my¶la³em tak samo, bo co to za superstulatkowie z dat± ur. na 19.Niby wiek dalej bêd± osi±gaæ ten sam albo lepszy albo gorszy bo nie dadz± rady , ale NON¦ z 1901 r. brzmi i wygl±da cienko. Ale có¿ trzeba siê przyzwyczaiæ , bo w±tpiê ¿eby GRG jeszcze za ¿ycia zweryfikowa³o kogo¶ z lat 1800, pewnie kto¶ taki zdetronizowa³by Emmê. Kiedy¶ wymarli ostatni z lat 1700, wcze¶niej 1600, teraz co rok bêdzie zanika³ kolejny rocznik XX wieku a¿ dojdzie do nas. Po ¶mierci Susannah nie ma ju¿ ss którzy ¿yli we wrze¶niu 2009 kiedy to zacz±³em siê nimi interesowaæ. Wszyscy przeminêli.