Stulatek
To są jej włosy? Chyba ma perukę.
Administrator
Tak , ma perukę. Jeralean ma mało swoich włosów co widać na zdjęciach gdy została najstarszą Amerykanką. Za to wąsy jak na kobietę ma bujne.
Stulatek
Obcięli jej na 114nastkę.
HEJ! Właśnie mi się pomyślało że jak się ma 111 to się znowu staje nastolatkiem
Stulatek
No naprawdę to będzie wyczyn na miarę Jeralean.
Myślę że 116 też padnie, jak się poszczęści.
Administrator
Niestety nie jest zawsze tak dobrze jakby się chciało, nieraz stan zdrowia u ss drastycznie się pogarsza. W tak dobrym stanie jakim Jeralean była na swoich 114. urodzinach mało kogo widziałem z ss. Na dodatek może sama chodzić co też niestety może doprowadzić ją do złamania.
Stulatek
Ja też muszę przyznać, że nie widziałem jeszcze tak sprawnego 114letniego superstulatka.
Administrator
Co o tym sądzicie? Wg mnie jednak nie jest pozornie silna. Wydaję mi się, że to ulepszona wersja Mamie Rearden.
Administrator
Przeniosłem to do już utworzonego tematu.
Ta peruka też sprawia, ze wygląda młodziej i silniej.
Mamie Rearden nie była gorsza wersją, tylko uległa wypadkowi, kto wie, może gdyby nie wypadek wciąż by żyła.
Stulatek
1899
Administrator
Besse1896 napisał:
Przeniosłem to do już utworzonego tematu.
Ta peruka też sprawia, ze wygląda młodziej i silniej.
Mamie Rearden nie była gorsza wersją, tylko uległa wypadkowi, kto wie, może gdyby nie wypadek wciąż by żyła.
Może masz rację, ale Jeralean jednak wydaję mi się w ciut lepszym stanie od Mamie kiedy ta miała 114 lat. Na tym zdjęciu Jeralean wygląda jakby spokojnie mogła dożyć 116-117 lat.
Administrator
To prawda, Jeralean ma się naprawdę dobrze. Na urodziny znów łapała ryby.
Chciałbym aby jeszcze ktoś z lat 1800 dożył 117+ lat.
Emeryt
Rudi57 napisał:
Ale Misao to pewnie umrze w wieku 115 lat i 127 dni, ponieważ jak znam naturę ss, to na początku jak wyglądają słabo, a później się nagle ich stan zdrowia "poprawia", to oznacza, że koniec już jest bliski i tak jest właśnie z Misao, więc ja jestem na 99,3% pewien, że ona nie dożyje 116 lat!!!
Coś mi się wydaje, że się wszyscy niedługo zdziwicie, że Misao już niedługo umrze, a 115 lat i 127 dni, to jest moja ostateczna próba przewidzenia jej śmierci i później, to jak będzie ona żyła, to będziemy już mogli sprawdzać, o ile ja się pomyliłem!!!
Nie powinieneś tak pisać ani prognozować coś takiego. Moim zdaniem jest to niedopuszczalne na forum aby kogoś urazić, żeby niech ktoś już umarł.
Bo w rzeczywistości Misao Okawa przeżyła zarówno 116 jak i 117 lat. Bardzo dużo pomyliłeś oj bardzo.
Co do Jeraleana Talleya mam ciekawy filmik z okazji 115 lat:
https://youtu.be/RuBw5MhNL6c
Zauważcie, że poruszała nieco szybciej i tak sprawnie niż inni superstulatkowie jak Misao Okawa w wieku 115.
Co więcej, Talley nie potrzebuje wózka, nie ma problemu z włożeniem czegoś do torby w wieku 115 a mnie to ciekawi. Po prostu niesamowite.
Jest moją ulubioną postać i wiek 116 (już za 47 dni) czy 117 jest realny dla niej.
Ostatnio edytowany przez IrvingKahn (2015-04-05 14:25:40)
Stulatek
http://www.dailymotion.com/video/x1zjzu … vice_sport
Zdecydowanie najbardziej rozgadana jest Jeralean Talley.
Niesamowita kobieta. To jest film z Jej zeszłorocznych, 115(!), urodzin.
Emeryt
No to spokojnie i wszystko jest w porządku.
A mam prośbę do Waenzeslaus (bo podobno zna angielski i pisał całkiem dużo na temat superstulatków po angielsku), czy mógłbyś napisać co Talley powiedziała w przetłumaczeniu na polski?