Administrator
A mi nie. Amerykanie ust±piliby tylko polskim ss.
Doros³y
Amerykanki s± silne ale i tak nie zmieniam swoich przekonañ i uwa¿am ¿e albo Emma albo Maria Redaelli dost±pi± tego zaszczytu ostatniej ¿yj±cej osoby z lat 1800-1899, z Amerykanek chyba tylko Jeralean Talley ma szanse z tymi dwoma podj±æ walkê chocia¿ nie przekre¶la³bym tak ca³kowicie te¿ Evelyn Kozak.
Ostatnio edytowany przez karakurt (2013-03-11 22:50:57)
Administrator
O Evelyn Kozak nie s³yszeli¶my nic od ponad dwóch lat. Nawet wtedy nie by³a w szczególnie dobrej formie.
Doros³y
To prawda d³ugo o niej nie s³yszeli¶my, ale nie zgodzi³bym siê ¿e by³a wtedy w nienajlepszej formie, na moje trzyma³a siê ca³kiem nie¿le, mam nadziejê ¿e tak jest ca³y czas.
Emeryt
Mnie siê wydaje, ¿e Susannah Jones ma wiêksze szanse na bêdzie ostatni± ss z lat 1800, poniewa¿ ona mi siê wydaje byæ "ulepszon± wersj± Mamie Rearden", to znaczy, ¿e co prawda starzeje siê w przeciêtny, jak na ten wiek sposób, wiêc mam nadziejê, ¿e Susannah nie zawali sprawy tak jak Mamie i chocia¿ zostanie w pierwszej pi±tce ostatnich osób z lat 1800, a najlepiej, ¿eby Mariê prze¿y³a, a co do Evelyn Kozak, to nie zdziwi³bym siê, je¶liby np. nie da³aby rady wej¶æ w TOP100, poniewa¿ ja siê dowiedzia³em o jej istnieniu ju¿ w marcu, gdy ona by³a na 21. miejscu i wtedy ja uwa¿a³em, ¿e ona na 89% umrze w 2012 roku, ale jak pó¼niej do¿y³a 2013 roku i wesz³a w TOP10 ¿yj±cych, to siê zacz±³em powoli dziwiæ, ¿e ona jeszcze ¿yje i dlatego te¿ prawie ¿e wykluczam tak± mo¿liwo¶æ, poniewa¿ musia³aby ona wtedy byæ N¯C, a ja uwa¿am, ¿e do tego tytu³u, nie dopu¶ci resztkami si³ Maria, o trochê wiêkszych si³ach Jeralean Talley i Susannah Jones, która jest moim zdaniem trochê silniejsza od Mamie.
Administrator
Rudi57 napisał:
A co ty Besse s±dzisz o Emmie Morano-Martinuzzi? Bo mnie siê wydaje, ¿e to ona bêdzie ostatnia.
I tak siê sta³o, ale wci±¿ mam nadziejê, ¿e jednak kto¶ nadal ¿yje z lat 1800. :-(