Administrator
Szanowni pañstwo, zak³adam ten w±tek, gdy¿ ma w³a¶nie miejsce historyczne wydarzenie. Otó¿, Jiroemon Kimura (Japonia, ur. 19 kwietnia 1897) osi±gn±³ o godzinie 16:00 czasu polskiego wiek 115 lat i 252 dni. Tym samym zostaje razem z Christianem Mortensenem najstarszym mê¿czyzn± w historii oraz 11. najstarszym niekwestionowanym cz³owiekiem w historii. Do pokonania wieku Mortensena pozosta³o mu tylko godziny. 5 dni do wyrównania wieku Diny Manfredini.
Gość
Nie bêdê zadowolony, dopóki on nie pokona wieku Mortensena!!!
Samo zrównanie to NIC!!! Musi on pobiæ wiek Mortensena, a wg. en Wikipedii to siê stanie pojutrze o godz. 00:00!!!
Administrator
Jiroemon osi±gnie wiek 115 lat i 253 dni jutro, 27 grudnia 2012 o godz. 16:00 czasu polskiego, a 28 grudnia 00:00 czasu japoñskiego, czyli zosta³o nieca³e 20 godzin.
Gość
Jak my¶lisz Micha³, czy bêd± wreszcie jakie¶ zdjêcia Jiroemona Kimury, podczas gdy w chwili wykonania zdjêcia jest on ju¿ N¯C?
Doros³y
O 16 czyli znaczy to nie mniej nie wiêcej ¿e zosta³y ju¿ tylko nieca³e 4 godziny do tego bezprecedensowego wydarzenia, zastanawiam siê czy gdyby Jiroemon zmar³ dzisiaj o 17 to uznaliby mu 115 lat i 253 dni czy 115 lat i 252 dni, muszê przyznaæ ¿e trochê zamieszania jest z tym czasem szczególnie je¿eli chodzi o Japoñskich ss.
Gość
Mnie siê wydaje, ¿e Jiroemon pokona Mortensena!!!
Gorzej z pokonaniem Diny.
Administrator
rudi57 napisał:
Jak my¶lisz Micha³, czy bêd± wreszcie jakie¶ zdjêcia Jiroemona Kimury, podczas gdy w chwili wykonania zdjêcia jest on ju¿ N¯C?
My¶lê, ¿e póki przebywa on w szpitalu, to raczej nie bêdzie nowych jego zdjêæ.
W Japonii od nieca³ych 2 godzin jest ju¿ 28 grudnia, wiêc Jiroemon ma ju¿ 115 lat i 253 dni. Ludzie, najd³u¿ej ¿yj±cy mê¿czyzna w historii jest w¶ród nas!!! Teraz pozostaje czekaæ na oficjalne potwierdzenie, ¿e pobi³ ten rekord i wci±¿ ¿yje.
Administrator
Bez Besse i Diny nie robi na mnie to wielkiego wra¿enia, równie dobrze móg³by i nie pobiæ.
Administrator
Gedackt napisał:
Bez Besse i Diny nie robi na mnie to wielkiego wra¿enia, równie dobrze móg³by i nie pobiæ.
Co ty gadasz?? Dla mnie akurat to podwójny powód do rado¶ci. Jiroemon jest N¯C, a teraz zostaje najstarszym mê¿czyzn± w historii. Jestem taki dumny z niego, w koñcu niecodziennie kto¶ pobija mêski rekord d³ugowieczno¶ci, i to w dotatku mê¿czyzna bêd±cy najstarszym ¿yj±cym cz³owiekiem na ¶wiecie. No powiedz, czy to w ogóle ciê nie cieszy? Ani trochê?
Gość
Mnie cieszy i to bardzo!!!
Administrator
Cieszê siê, ale to jedna 0.01 tej rado¶ci co wtedy gdy Besse skoñczy³a 115 lat i 116 lat.
Administrator
Nie rozumiem co ty masz z t± Besse, zawsze piszesz o niej jakby by³a kim¶ z twojej rodziny. 115 i 116 lat mo¿e jeszcze wiele superstulatek do¿yæ w najbli¿szym czasie, a na nowego najstarszego mê¿czyznê w historii musieli¶my czekaæ 14 lat.
Gość
Micha³, wejd¼ wreszcie na Facebooka!!!