Gość
rudi57 napisał:
16 grudnia 2012 - N¯C to Misawo Okawa, poniewa¿ lista "list of the verified oldest people" wygl±da tak:
1. Jeanne Calment
2. Sarah Knauss
3. Lucy Hannah
4. Marie-Louise Meilleur
5. Maria Capovilla
6. Tane Ikai
7. Elizabeth Bolden
8. Besse Cooper (26 sierpnia 1896-6 grudnia 2012)
9. Maggie Barnes
10. Christian Mortensen
11. Dina Manfredini (4 kwietnia 1897-9 grudnia 2012)
12. Jiroemon Kimura (19 kwietnia 1897-13 grudnia 2012)
13. Charlotte Hughes
...
3? (30-39). Koto Okubo (limbo: ostatnie potwierdzenie, ¿e ¿yje: 26 pa¼dziernika 2012)
...
Mary Josephine Ray
Misawo Okawa (N¯C o ile Koto Okubo rzeczywi¶cie nie ¿yje)
Maria do Couto Maia-Lopes
Proszê was moi drodzy, skomentujcie to!!!
Michelangelo napisał:
Dziwny sen. Naprawdê ¶ni³y ci se te wszystkie daty? To ja od razu mówiê, ¿e na 99,99999999999999999999999999999999999999999999999% ten sen siê nie sprawdzi.
Koto Okubo raczej nie powinna zostaæ limbo, bo jest N¯KJ (najstarsz± ¿yj±c± kobiet± w Japonii). Jakby zosta³a to by by³o ju¿ przegiêcie.
Nie sta³o siê na szczê¶cie tak, ale co do Besse siê niewiele pomyli³em i, ¿e Dina nie nacieszy siê d³ugo byciem N¯C!!! Jedynie Dina Manfredini da³a radê pokonaæ Mortensena i na nic wiêcej j± nie by³o staæ!!!
Doros³y
Muszê przyznaæ ¿e na nieszczê¶cie nie pomyli³e¶ siê bardzo wiele co do daty ¶mierci Besse i Diny, mam nadziejê ¿e je¿eli chodzi o Jiroemona pomylisz siê du¿o bardziej. Ja najbardziej obawiam siê o Jiroemona teraz i bêdê pewnie jeszcze siê martwi³ do koñca stycznia, je¿eli styczeñ prze¿yje to ju¿ bêdê spokojny o niego. Najgorsza z mo¿liwych sytuacji to jego ¶mieræ w wieku 115 lat 251 dni, to by mnie dobi³o totalnie.
Administrator
Przez tego Jiroemona ja zwariujê. Je¶li umrze przed pokonaniem wieku Mortensena to chyba pope³niê samobójstwo.
Administrator
¦nili¶cie mi siê dzisiaj; Michelangelo i rudi57 oraz ¶ni³o mi siê , ¿e umar³ Jiroemon.
Gość
Co do Micha³a i mnie, to ja siê zgodzê, ale daj tylko Bo¿e, ¿e to ostatnie zdanie, to oznacza tylko Twój zwyk³y sen!!!
Administrator
Dzi¶ mi siê ¶ni³o , ¿e James Sisnett by³ s±siadem mojej babci i poszed³em go odwiedziæ.
Administrator
¦ni³em dzi¶ o Marii Redaelli. By³a przykuta do ³ó¿ka.
I widzia³em stosunkowo m³oda kobiet±, która wygl±da³a jak Besse gdy tez by³a m³oda. Normalnie toæka w toækê.
Administrator
Besse1896 napisał:
Normalnie toæka w toækê.
Pierwsze s³yszê (widzê) ¿eby kto¶ u¿y³ takich s³ów. Jak dowiedzia³em siê w³a¶nie "toæka" to po chorwacku kropka, punkt.
Administrator
Nie wiem czy po chorwacku, ale po rosyjsku na pewno. Nie s³ysza³e¶ takiego powiedzenia?
A dzisiaj w moim ¶nie umar³a Misawo Okawa i Grace Jones.
Administrator
Wczoraj ¶ni³ mi siê Jiroemon takim jaki by³ w dniu 116. urodzin. Dzi¶ natomiast ¶ni³a mi siê ju¿ jako zmar³a Hatsue Ono.
Administrator
Na pocz±tku tego roku, albo pod koniec ubieg³ego ¶ni³ mi siê Józef Kowalski, mniej wiêcej w takim stanie, w jakim zobaczyli¶my go na zdjêciach z 4 kwietnia 2013.
Stulatek
Ok opowiem swój sen.
¦ni³o mi siê ¿e skakali¶my razem z Emm± Morano-Martinuzzi ze stratosfery z tego balonu od Felixa Baumgartnera.
Zd±¿yli¶my w sam± porê wyl±dowaæ w Londynie i udaremniæ kolejne w³amanie do mieszkania Grace Jones.
Ci niedobrzy Brytyjczycy...
Przewidywanie: Emma I Grace po¿yj± jeszcze d³uugo
Stulatek
Nic! My udaremniloi¶my w³amanie innym brytolskim z³odziejaszkom
Administrator
Wczoraj mia³em sen, ¿e umar³a Jeralean Talley.
Stulatek
To jeszcze d³uuugo po¿yje.
Bo to tak w³a¶nie dzia³a, ¿e czêsto ¶ni siê na odwrót.