Administrator
W końcu wiem jak wygląda Amaury, ale jak się ma rzeczywiście to się okaże. Chyba dobrze, ale to być może ułuda.
Administrator
Jest mi bliska, to jedyna oprócz Beryl Kapaun żyjąca ss z czerwca. Coś czerwiec nie ma szczęścia do ss, nawet w grupie badanych takich nie ma.
Administrator
Ma tutaj 111 lat? Wygląda nawet nieźle. To może być albo silny typ 1, jeśli tak to umrze jeszcze w tym roku, albo na początku przyszłego. Może to być też typ drugi, wtedy dożyje 112, góra 113 lat. Moim zdaniem umrze w wieku 112 lat i ok. 140 dni.
Administrator
To jest zdjęcie z przed tygodnia.
Łukasz, jak się czyta te Olype Amaury?
Administrator
Gedackt napisał:
Jest mi bliska, to jedyna oprócz Beryl Kapaun żyjąca ss z czerwca. Coś czerwiec nie ma szczęścia do ss, nawet w grupie badanych takich nie ma.
Jest badana Amerykanka Edna Bowman (ur. 3 czerwca 1901), Masao Kaga (ur. 1 czerwca 1902) i Sotomi Hara (ur. 7 czerwca 1902).
Administrator
Michelangelo napisał:
Gedackt napisał:
Jest badana Amerykanka Edna Bowman (ur. 3 czerwca 1901), Masao Kaga (ur. 1 czerwca 1902) i Sotomi Hara (ur. 7 czerwca 1902).
No tak, zapominałem, ale oni nie mają w sobie tyle siły i uroku.
Administrator
Najnowsze zdjęcie pani Olimpii:
http://www.larep.fr/loiret/actualite/pa … 87828.html
Administrator
Fajnie. właśnie szukałem nowych zdjęć. Myślę, że jest to dobra kandydatka na następną francuską 114-latkę.
Administrator
A żebyście się nie zdziwili jak będzie powtórka z Marii Richard.
Administrator
Ale ta już dawno pobiła wiek Marii Richard. I w tym przypadku dobra kondycja od niej bijąca nie jest złudna.
Administrator
Tego nikt nie jest w stanie przewidzieć. Po Marii Redaelli-Granoli już niczego nie jestem pewien.
Administrator
Wszyscy ss tak nagle jednego dnia nie umrą.
Maria Granoli miała jakiś wypadek, sądząc po ranie na czole. Pewnie to się przyczyniło do śmierci.
Stulatek
Ci ss są po prostu niesamowici.
Życzę jej pokonania co najmniej wieku Marie Therese Bardet.
I coś czuję że się na 95% uda.
Administrator
Walter Breuning też miał wypadek i jakoś nie umarł niedługo potem.