Administrator
A dzi¶ dochodzi Shige Hirooki - 114 lat 72 dni.
Administrator
Mamie osi±ga dzi¶ wiek Delmy Kollar i Waki Shirakamy - 114 lat 85 dni.
Gość
A dzisiaj moja ulubiona Mamie Rearden pokona³a wiek Mary Anny Boone i tej co by³a N¯B w dniu moich narodzin!!!
I na dodatek Mamie wyrównuje wiek Florence Knapp i Eleny Slough!!!
PS. Ja bêdê strasznie szczê¶liwy, je¶li ona pokona wiek "supersilnej" Kame Nakamury!!!
Gość
Dzisiaj Mamie Rearden pokonuje wiek Asy Takii (114 lat i 94 dni)!!!
Brawo Mamie!!!
Zanim pokonasz Kame Nakamurê (114 lat i 188 dni), to wymieniê Ci daty, z którymi siê zapewne nied³ugo zrównasz:
21 grudnia 2012 - poziom Chiyo Shiraishi (114 lat i 105 dni)
23 grudnia 2012 - poziom Odie Matthews (114 lat i 107 dni)
24 grudnia 2012 - poziom Bettie Chatmon (114 lat i 108 dni)
2 stycznia 2013 - poziom Emmy Verony Johnston (114 lat i 117 dni)
25 stycznia 2013 - poziom Olivii Patricii Thomas (114 lat i 140 dni)
2 lutego 2013 - poziom Christiny Cock (114 lat i 148 dni)
4 lutego 2013 - poziom Ireny Frank (114 lat i 150 dni)
25 lutego 2013 - poziom Ettie Mae Greene (114 lat i 171 dni)
26 lutego 2013 - poziom Anne Primout (114 lat i 172 dni)
6 marca 2013 - poziom Camilli Loiseau i Charlotte Benkner (114 lat i 180 dni)
8 marca 2013 - poziom Mitoyo Kawate (114 lat i 182 dni)
9 marca 2013 - poziom Lydii Vellard, Wilhelminy Kott i Adeliny Domingues (114 lat i 183 dni)
14 marca 2013 - poziom Kame Nakamury (114 lat i 188 dni)!!!
Mamie, tyle to chyba powinna¶ daæ radê pokonaæ, gdy¿ jeste¶ bardzo siln± ss!!!
Administrator
Brawo Mamie! Zosta³a¶ najstarsz± ¿yj±c± osob± w Stanach Zjednoczonych i czwart± na ¶wiecie! 4 dni do Chiyo Shiraishi.
Doros³y
Dzisiaj Mamie Rearden osi±ga wiek Chiyo Shiraishi - 114 lat 105 dni. Powodzenia w dalszej drodze, w koñcu kto¶ musi broniæ honoru ss z USA
Administrator
W koñcu Japonia odci±gnê³a USA od koryta. Co¶ mi siê wydaje, ¿e d³ugo nie bêdzie tak silnej bia³ej Amerykanki jak Besse Cooper. Ostatnimi sprzed 1900 s± Elsie Thompson i Bernice Madigan, ale one raczej wiele nie zwojuj±, podobnie jak nastêpna w kolejce Anna Stoehr, ju¿ z W³oszkami jest du¿o lepiej. Za to mamy bardzo du¿o silnych Afroamerykanek 110+ (z 1898 Mamie Rearden, z 1899 Susannah Jones, z 1900 Anna Henderson, z 1901 Hallie Mae Barnes, z m³odszych roczników te¿ widzia³em wiele bardzo silnych Afroamerykanek).
Karakurcik, masz GG czy co¶ takiego?
Administrator
Susannah Jones nie jest zbyt mocna, je¶li ju¿ to Jeralean Talley.
Administrator
Zobaczysz, ¿e Susannah prze¿yje Jeralean.
Administrator
Przy ostatnich zgonach ju¿ we wszystko uwierzê, ale na zdrowy rozs±dek biorê Jeralean jako silniejsz±.
Doros³y
No i jeszcze z tych bia³ych Amerykanek z przed 1900 roku oprócz Bernice Madigan i Elsie Thompson jest Evelyn Kozak to ona wydaje siê z tej trójki najsilniejsza i mo¿e byæ czarnym koniem. Afroamerykanek rzeczywi¶cie jest du¿o i wydaj± sie silne. Czy Susannah Jones czy Jeralean Talley jest silniejsza- wydaje mi siê ¿e obie s± dosyæ silne i maj± spory potencja³, gdybym mia³ wskazaæ która jest silniejsza z nich postawi³bym minimalnie chyba na Jeralean Talley
Doros³y
Mo¿e zdziwiê Ciebie Michelangelo ale nie mam ani gg ani Facebooka, mam tam konto niby ale nie prowadzê go aktywnie, nie wrzucam zdjêæ i nie dodajê znajomych. Pod tym wzglêdem jestem chyba trochê staro¶wiecki szczególnie w czasach kiedy te formy komunikacji wypieraj± tradycyjne ale po prostu podchodzê do sprawy tak ¿e wolê rozmowy w realu a je¿eli nie mam mo¿liwo¶ci siê z kim¶ tak spotkaæ a muszê z nim porozmawiaæ zawsze jest komórka.
Gość
Mnie siê wydaje, ¿e Susannah Jones umrze miêdzy Kame Nakamur±, a Eugenie Blanchard, a Jeralean Talley umrze miêdzy Gertrud± Baines, a Maggie Barnes!!!
Administrator
Wcale mnie nie zdziwi³e¶, karakurcie. Ja te¿ do niedawna nie mia³em ani jednego ani drugiego.
Nie liczy³em Evelyn Kozak, bo ona jest ¿ydówk±.
Mi siê wydajê, ¿e Jeralean Talley tylko pozornie jest taka silna. W rzeczywisto¶ci mo¿e nie do¿yæ nawet 114 lat. Oczywi¶cie obym siê myli³. Susannah Jones wydaje mi siê bardziej tak± "¿ó³wiow±" superstulatk±.
Gość
Micha³, dlaczego ty masz zdjêcie, jakiego¶ starszego dziadka, a nie swoje?